Ny DBU-direktør skal vænne sig til rampelyset efter 19 år i baggrunden

DBU's nye direktør mødte i dag sin medarbejdere for første gang, inden han tiltræder 1. april.

Fra den 1. april er der en ny sherif på direktionsgangen hos DBU.

Fra den dato overtager 45-årige Jakob Jensen nemlig senest posten som administrerende direktør i fodboldforbundet, der for et år siden fyrede Claus Bretton-Meyer.

I dag mødte den kommende direktør sine medarbejdere for første gang, trykkede hånd og sagde 'goddaw', som man siger, når man har nordjyske aner.

Jakob Jensen, der er departementschef i Beskæftigelsesministeriet, lander i jobbet hos DBU med 19 års erfaring fra Slotsholmen, hvor han har besat flere lederstillinger i centraladministrationen.

Og det er netop en af grundene til, at han løb med stillingen i et ansøgerfelt på 68 personer, siger han til DR Sporten.

- Det, jeg kommer med, er et sort bælte i politisk betjening. Jeg ved, hvordan man driver en organisation effektivt, og skubber organisationen i den rigtige retning. Så jeg går ud fra, at man blandt andet har valgt mig, fordi jeg har nogle kompetencer og erfaringer fra det politiske miljø på Slotsholmen, som man vil gøre brug af her.

Claus Bretton-Meyer, tidligere administrerende direktør i DBU, blev fyret tilbage i december 2018. SIden da har Kenneth Reeh varetaget stillingen midlertidigt. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Langt mere eksponeret position

Snart er det dog slut med den politiske skyggeboksning på Slotsholmen, som Jakob Jensen i 19 år har høstet erfaringer fra.

Som administrerende direktør i DBU skal den nye mand i stolen i hvert fald lige vænne sig til at blive hevet frem i rampelyset.

- Som embedsmand er det fineste, man kan gøre, ikke at være i mediernes søgelys. Jeg er med på, at her får jeg en langt mere eksponeret position, og mine likes på Linkedin er da også betydeligt flere, end da jeg blev udnævnt til departementschef.

- Men det er meget specielt, for selv om man har fodbolden boende i hjertet, så kender jeg jo ikke hele organisationen bag EM og landsholdet. Det er et ekstremt spændende tidspunkt at starte, for dansk fodbold står et virkelig godt sted, så jeg starter på toppen rent sportsligt, og så håber jeg meget på at kunne skubbe på i forhold til det, jeg ved noget om: At drive organisationen bedst muligt, så rammerne for dansk fodbold kan fortsætte med at lave gode resultater, siger Jakob Jensen.

En dygtig mandagstræner

En trænerlicens og forståelse for taktiske oplæg er umiddelbart ikke noget, som indgår i jobbeskrivelsen som administrerende direktør i DBU. Det er der andre folk i organisationen, som skal rode med. Sporten er dog langt fra noget, som er fremmede for den kommende direktør.

Udover at have spillet selv, så har Jakob Jensen i flere år været ungdomstræner og blandt andet være med til at arrangere verdens første fodboldfilmfestival - i en art noir-biograf i Aarhus.

- Jeg synes selv, at jeg er en rigtig dygtig mandagstræner.

Det danske landshold spiller til sommer EM-slutrunde på hjemmebane i Parken. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

- Min indgangsvinkel til jobbet er, at jeg er rigtig glad for fodbold, som har fyldt rigtig meget i mit liv. Og så er jeg overbevist om, at fodbold er en transcenderende kraft i samfundet - det er en kraft, som kan bringe folk sammen, kan hele konflikter, kan gøre syge mennesker raske, kan gøre udsatte børn glade, skaber sammenhængskraft og øget folkesundhed. De store dagsordener er noget af det, som virkelig driver mig i det her job, siger Jakob Jensen.