Ny form for EM-kval venter Danmark forude

Uefa indfører en Uefa Nations League og ændrer i kvalifikationen frem mod EM i fodbold i 2020.

Danmark skal igennem et nyt kvalifikationssystem for at komme med til EM i 2020. (© Scanpix)

Det europæiske fodboldforbund (Uefa) har vedtaget at indføre ændringer i kvalifikationen frem mod EM i 2020. Det meddeler Uefa på sin hjemmeside.I efteråret 2018 bliver den såkaldte Uefa Nations League indført, hvor de europæiske landshold skal dyste mod hinanden.

Landene bliver inddelt i fire divisioner, hvor A-divisionen på papiret er stærkest og D-divisionen svagest.Erstatter venskabskampeI hver division vil der være fire grupper med tre eller fire hold, der spiller mod hinanden, så der i alt bliver 16 grupper i de fire divisioner.Uefa Nations League kommer ifølge Uefa til i stor udstrækning at erstatte venskabskampe.

I 2019 bliver den traditionelle EM-kvalifikation afviklet, hvor nummer et og to i de 10 grupper vil sikre sig i alt 20 EM-billetter.Playoff-turneringDe sidste fire EM-pladser bliver fordelt ved playoff-turneringer i marts 2020, og her vil de bedst placerede hold fra Uefa Nations League få chancen for at sikre sig en plads ved slutrunden.I udgangspunktet er det tiltænkt, at vinderne af grupperne i division A, B, C og D - i alt 16 gruppevindere - skal mødes i fire playoff-turneringer med fire hold i hver. Her vil der være semifinaler og finale, hvor vinderen af hver turnering sikrer en plads ved EM.

Hvis eksempelvis Tyskland vinder sin gruppe i Uefa Nations League i 2018 og året efter kvalificerer sig til EM ved at blive nummer et eller to i sin kvalifikationsgruppe, så går Tysklands playoff-plads i stedet til det hold, der sluttede lige efter Tyskland i Uefa Nations League.Uefa vil overføre de samme principper til kvalifikationen til VM i 2022.EM i 2020 bliver afholdt i 13 forskellige byer, blandt andet København./ritzau/

Facebook
Twitter