Ny midlertidig aftale gør U21-landsholdet klar til kamp

Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen er blevet enige om, at U21-landsholdet foreløbig kan træne og spille kampe uden en ny landsholdsaftale.

Danmark - Lithauen , U21 EM-kvalifikation, Aalborg Portland Park, 5.september: U21 landsholdet under nationalsangen (Foto: henning Bagger © Scanpix)

U21-landsholdsspillerne er garanteret forsikringer og bonusaftale og mødes derfor mandag som planlagt, da DBU og Spillerforeningen har indgået en midlertidig aftale.

Det bekræfter U21-landstræner Niels Frederiksen, som mandag samles med U21-landsholdet i Aalborg, hvor holdet forbereder sig til fredagens hjemmekamp mod Georgien og næste uges udekamp i Finland.

Er du blevet lovet, du kan gennemføre den her landsholdssamling?

- Jeg er oppe på hotellet i Aalborg lige nu. Der er de første 12-14 spillere mødt ind, og de sidste møder ind her inden middag, og vi har en træning i eftermiddag. Så alt er, som det skal være. Jeg glæder mig til at komme ud på træningsbanen.

- Jeg blander mig ikke i forhandlingerne, men jeg kan konstatere, at spillerne er mødt ind, og vi skal ud at træne.

- Og så kan jeg konstatere, at DBU har sikret, at spillernes forsikringer, bonusser og honorarer er på plads, som de nu skal være. Og så bruger jeg egentlig ikke mere tid på det, siger Niels Frederiksen.

Tror på permanent aftale

I en pressemeddelelse fra Spillerforeningen oplyser U21-landsholdets anfører Mathias Jensen, at spillerne har tiltro til, at parterne efterfølgende kan forhandle sig frem til en permanent aftale.

- Vi har tillid til, at DBU er klar til at forhandle en permanent aftale på plads med tilbagevirkende kraft gældende for denne samling. Derfor har vi i samråd med Spillerforeningen valgt at deltage i samlingen.

- Men det er vigtigt for mig at understrege, at nu skal DBU også være klar til at forhandle reelt og klar på at finde løsninger. Vi har taget ansvar som spillere og gjort alt for at få det her løst, nu skal DBU leve op til deres ansvar og være løsningsorienterede, lyder det fra Mathias Jensen.

Anden midlertidige aftale

Den seneste måned har der ikke været en ny landsholdsaftale på plads for kvindelandsholdet og herrernes U21-landshold.

For to uger siden indgik DBU og Spillerforeningen en midlertidig aftale, der sikrede, at kvindelandsholdet kunne stille op til VM-kvalifikationskampen i Ungarn.

Den aftale er udløbet, og det er derfor en ny særskilt aftale, som sikrer U21-samlingen.

/ritzau/

Facebook
Twitter