OL 1960: Henry From redder straffespark

OL-semifinalen mellem Danmark og Ungarn blev historisk på grund af målmand Henry From, der reddede et straffespark på den såkaldte 'tyggegummi-redning'.

Danmark kvalificerede sig for tredje gang til en olympisk finale i 1960, da fodboldholdet slog Ungarn i semifinalen 2-0.

MediaLinks: Gense højdepunkter

Det blev en historisk semifinale - først og fremmest på grund af målmand Henry From, der reddede et straffespark på den såkaldte 'tyggegummi-redning'.

Forinden havde den danske midtbanespiller Flemming Nielsen brændt et andet straffespark.

Men da den ungarske straffesparks-skytte trådte frem til plettet, gik Henry From iskoldt ud til den ene stolpe og placerede sig tyggegummi på stolpen. Med den psykologiske finesse distraherede han åbenbart den ungarske skytte så meget, at han brændte.

Mange målmænd har siden med større eller mindre succes prøvet at gøre ham kunsten efter. Henry From (1926 -1990) var målmand i AGF, hvor han også fungerede som målmandstræner. Han nåede at spille 31 landskampe.

I OL-finalen 1960 tabte Danmarks 1-3 til Jugoslavien. Med på OL-holdet var også navne som Tommy Troelsen, Henning Enoksen og Harald Nielsen. Udover sølvmedaljerne ved OL i 1908, 1912 og 1960 har Danmark vundet bronze i 1948.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk