Olsen advarer om Armeniens drillerier

De tabte 0-1 til Malta på hjemmebane, men Armenien bliver ikke nogen nem opgave, advarer Morten Olsen

Armenien - nummer 89 på FIFA's verdensrangliste - er slet ikke så tossede, mener Morten Olsen. (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)

Fodboldlandstræner Morten Olsen har i mange måneder rost Armenien, som i aften gæster Parken i VM-kvalifikationen.Det gør han fortsat, selvom det kan virke noget komisk, efter at armenierne fredag aften på hjemmebane tabte 0-1 til Malta - gruppe Bs boksebold.- For os bliver det ikke en nem kamp. Hvis folk i stuerne ikke ved det, må det være jeres - mediernes - opgave at fortælle det til dem.- Mod os kan Armenien spille det spil, som de er dygtige til. De kan satse på omstillinger, hvor de er meget effektive.

- Armenien har før drillet store hold, så det bliver ikke en walkover, som mange tror. Det gør det bare ikke. Sådan er fodbold ikke, siger Morten Olsen.Alt andet end en dansk sejr vil være en blamage. Armenien har udspillet sin chance i gruppen med nederlaget til Malta, og Danmark skal formentlig bruge lutter sejre i holdets fem sidste gruppekampe for at gøre sig forhåbninger om en VM-billet.Ajax-stjernen Christian Eriksen kender præmisserne.- Der, hvor vi er nu, handler det bare om at vinde kampe og så se på, hvor vi ender henne.- Lige nu har vi ikke det bedste udgangspunkt, det ved vi alle. Vi har ikke gjort det nemt for os selv.- Heldigvis kan vi sige, at vi har haft de sværeste kampe. Nu kommer de lette, hvis man kan sige det på den måde, siger Christian Eriksen, mens Morten Olsens assistent, Peter Bonde, blot konstaterer:- Vi har vist spillet de uafgjorte kampe, vi kan tillade os. Nu gælder det sejre.

Forsvarsspilleren Simon Kjær erkender, at Maltas sejr over Armenien ikke gavner Danmark.- At de tabte til Malta, sætter os under et større pres. Men vi kender vores opgave, og som sådan ændrer det ikke noget for os.- Resultatmæssigt var det fint, at Armenien tabte. Så er de væk. Det er et hold, vi skal slå, hvis vi skal til VM, siger Simon Kjær, der efter at have døjet med lyskeproblemer de seneste dage meldes klar til kamp.Det samme kan ikke siges om Simon Kjærs formodede makker i midterforsvaret, Andreas Bjelland. Han har fortsat lyskeproblemer og har derfor reelt ikke trænet med søndag og mandag.Bjelland testes lige op til kampstart - klokken 20.15 - og bliver han ikke klar, træder Jores Okore til.Selvom ordet fiasko ikke tages i munden i landsholdslejren, så ved både træner og spillere godt, at kun en sejr over Armenien tæller.Danmark er for tiden kun nummer fire i gruppe B, men Morten Olsen mener ikke, at der skal kigges for meget på tabellen.- Lige nu skal vi ikke regne. Dem, der regner, de tvivler. Vi ved godt, at vi skal vinde, siger han./ritzau/

Facebook
Twitter