Olsen: Wass kan få Philipp Lahm-rolle mod Albanien

Nicolai Boilesen er skadet, men der er ingen grund til bekymring før Albanien-kampen, mener landstræner Morten Olsen.

Landstræner Morten Olsen er ikke spor bekymret i forhold til venstrebackpladsen mod Albanien. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Det normale førstevalg på den evigt problematiske venstrebackplads på det danske landshold, Nicolai Boilesen, røg tidligt hjem fra landsholdslejren i Helsingør med en skade, men der er absolut ingen grund til bekymring for de danske roligans før fredagens vigtige EM-kvalifikationskamp mod Albanien i Parken.

Det forsikrer landstræner Morten Olsen, der ser masser af alternativer til den skadede Ajax-spiller i landsholdstruppen. Hele tre mand er i spil til pladsen som venstreback, siger landstræneren til DR Sporten.

- Vi har valgt at løse problemet med de spillere, vi har til rådighed. Det er spillere, der alle sammen har spillet pladsen før. Den ene måske mere end den anden. Det er klart, at Riza Durmisi fra Brøndby, der fik sin debut mod Montenegro, han er den fødte venstreback, men både Thomas Delaney – som også har et venstreben – og Daniel Wass kan spille den, siger Morten Olsen, der er helt med på, at Daniel Wass normalt giver den som højrebenet midtbanespiller.

- Jeg tror, at alle kan huske Philipp Lahm har vundet medaljer med både Bayern München og det tyske landshold som højrebensspiller på venstreback, så det kan også være en fordel. Vi er fortrøstningsfulde i forhold til venstrebackpladsen. Vi er godt besat, siger landstræneren.

Ingen reserver i den danske trup

Det er tæt løb i Danmarks EM-kvalifikationsgruppe, hvor Portugal med 12 point topper foran Danmark og Albanien med hver 10 point. Der er derfor ikke råd til fejltrin i Parken. Heller ikke i forhold til startelleveren, som Morten Olsen endnu ikke har helt på plads.

Det er dog ikke nødvendigvis de startende danskere, der bliver afgørende.

- Vi har stadig et par træninger og forsøger at finde den bedste starter. Vi har også en kamp i Armenien på mandag, så vi får brug for alle spillere. Jeg ved godt, det er lidt en kliché, men der findes ikke reservespillere længere, siger Morten Olsen og uddyber med et par eksempler fra EM-kvalifikationen.

- Thomas Kahlenberg kommer ind fra bænken og afgør kampen i Parken mod Armenien. Lasse Vibe kommer ind ude mod Albanien og scorer til 1-1. Mod Serbien i Parken var det så Jacob Poulsen, der kom ind og lukkede kampen. Vi kan lave om på en del i løbet af kampen med de folk, der starter på bænken.

Danmark – Albanien spilles fredag klokken 20:45.