OVERBLIK Danmark har kurs mod playoff-plads

Danmark kan få en nemmere vej til VM gennem en seedning i playoff-kampene.

Christian Eriksen og landstræner Åge Hareide ligger lunt i svinget til en playoff-plads. Først skal vi lige besejre Rumænien i aften. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Det bliver uhyggeligt spændende, når Danmark søndag aften løber på banen i Parken til den sidste VM-kvalifikationskamp mod Rumænien. Får vi bare et enkelt point, er vi sikre på andenpladsen, og så skal vi formentlig spille playoff-kampe om en plads ved VM.

Der er ni kvalifikationsgrupper, og de otte bedste toere skal møde hinanden to og to i playoff-kampe om en VM-billet, mens den dårligste toer bliver elimineret. Meget tyder inden aftenens kamp på, at Danmark bliver blandt de otte bedste.

Men hvem skal Danmark så møde i de to playoff-kampe i november? Det afhænger af Danmarks plads på Fifas verdensrangliste, når den bliver opdateret om otte dage. Af de otte playoff-deltagere vil fire hold nemlig blive seedet; de fire hold, der har den højeste placering på verdensranglisten.

Det betyder altså, at hvis Danmark bliver seedet, kan vi ikke møde de tre øvrige seedede hold. Det vil i skrivende stund betyde, at vi kan være heldige at undgå for eksempel Portugals europamestre, og det vil på papiret give Danmark en nemmere vej gennem playoff-kampene til VM.

En lille krølle er dog, at Danmark med sejr over Rumænien faktisk stryger forbi selveste Italien på verdensranglisten, så trods en dansk seedning, kan vi stadig ende i den uheldige situation, at vi trækker et storhold som Italien.

Det hele afhænger selvfølgelig af sidste spillerunde i VM-kvalifikationen, som afvikles søndag, mandag og tirsdag. Først derefter kender vi Danmarks endelige skæbne. Men allerede i aften, kan vi altså sikre os en andenplads – og det er selvfølgelig et krav for, at dette regnestykke overhovedet er interessant.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk