OVERBLIK Her er Thorups gyldne generation

DR Sporten giver dig her et overblik over, hvilke spillere U/21-landstræner Jess Thorup har valgt at tage med til EM i Tjekkiet.

Jess Thorups udvalgte indleder EM mod Tjekkiet på onsdag. (Foto: Lars Ronbog © Getty Images)

Onsdag spiller Danmarks U/21-landshold den første af tre gruppekampe mod Tjekkiet, når de indleder EM-turneringen mod værtsnationen. 

Kampen kan følges direkte på DR3 fra klokken 17.30.

Men hvem er spillerne på det succesfulde danske U/21-landshold, der gik gennem kvalifikationen som det mest scorende hold med imponerende 37 mål i 10 i ti kampe?

DR Sporten gennemgår her Jess Thorups trup, der er rejst til Tjekkiet for at forsvare de danske farver.

Frederik Rønnow, 22 år, målmand, AC Horsens

Erstattede Jakob Busk i målet ved halvleg, da Danmark spillede 2-2 mod Sverige i Lyngby. Var skadet hele efteråret, men gled straks ind på AC Horsens hold, da han var tilbage fra sin knæskade efter vinterpausen. Lukkede 15 mål ind i 12 kampe for AC Horsens dette forår.

Frederik Rønnow har også tidligere spillet i Esbjerg. (Foto: Lars Ronbog © Getty Images)

Jakob Busk, 21 år, målmand, Sandefjord

Jakob Busk er udlejet fra FC København til det norske oprykkerhold Sandefjord, hvor han siden ankomsten i december har spillet fem kampe og lukket 15 mål ind. Spillede senest første halvleg, da Danmark spillede 2-2 mod Sverige i den sidste kamp inden afrejsen. Står også noteret for syv førsteholdskampe for FC København.

David Jensen, 23 år, målmand, FC Nordsjælland

Førstemålmand i FC Nordsjælland og et fyrtårn på næsten to meter. Spillede 32 Superliga-kampe i den netop overståede sæson. Har kun fået fire kampe på U21-landsholdet og fik ingen spilletid i den sidste testkamp inden afrejsen til Tjekkiet, men har været en del af DBU's ungdomslandshold helt fra U16-holdet.

Alexander Scholz, 22 år, midterforsvarer, højre back, Lokeren

Søn af tyske forældre - hans far Kent Scholz var med til at vinde sølv med Vejle i halvfemserne. Spillede selv i Vejle indtil sommeren 2011, inden han efter et pusterum fra fodbold og en tur til islandsk fodbold endte i Belgien, hvor han er fast mand hos topklubben Standard Liege.

Andreas Christensen, 19 år, midterforsvarer, defensiv midtbane, Chelsea

Årets U17-talent i 2012 og allerede med 11 U21-landskampe og 2 A-landskampe på CV'et trods sin unge alder. Fik debut i Premier League for det engelske mesterhold, Chelsea, i sidste spillerunde af den netop overståede sæson. Afløste William Kvist med et kvarter tilbage af EM-kvalifikationskampen mod Serbien og gjorde en glimrende figur.

Frederik Sørensen, 23 år, midterforsvarer, Hellas Verona

Velbevandret i italiensk mad og mode - i hvert fald, hvis han har brugt tiden uden for fodboldbanen fornuftigt. Kom til Juventus fra Lyngby allerede i 2010, har været et smut forbi Bologna og er nu i Preben Elkjærs gamle klub Hellas Verona, som har lejet ham i Juventus. Har dog haft en svingende sæson med kun 10 kampe i Serie A til følge.

Jens Jønsson, 22 år, højreback, midtbane, AGF

Måske mest kendt for at have scoret årets mål i Superligaen, 2012: Et tordenhug i overtiden mod Silkeborg. En rigtig Aarhus-dreng, som har fået sin fodboldopdragelse i Viby, Lyseng og AGF. Spillede den sidste time, da Danmark spillede 2-2 mod Sverige senest. 

Christoffer Remmer, 22 år, højreback, FC København

Hurtig, offensiv back, der spillede fuld tid for FC København i seks af sæsonens sidste ni kampe. Står noteret for 11 U/21-landskampe for Danmark og har lavet to mål. Begge mål faldt mod Andorra tilbage i 2013.

Jannik Vestergaard, 22 år, midterforsvarer, defensiv midtbane, Werder Bremen

Anfører med imponerende 24 kampe på U21-landsholdet og også tre på A-landsholdet. En ledertype på to meter med næsten 100 Bundesliga-kampe på CV'et - skiftede denne vinter en reservetilværelse i Hoffenheim ud med en plads hos Werder Bremen, hvor han straks etablerede sig som en nøglespiller i forsvaret. Kom til Tyskland fra Brøndby i 2010.

Frederik Rønnow har også tidligere spillet i Esbjerg. (Foto: Lars Ronbog © Getty Images)

Riza Durmisi, 21 år, venstreback, Brøndby IF

En af sommerens hotteste transferemner. Kan meget vel blive skudt af sted fra Brøndby efter en fin halvsæson. Durmisi har spillet masser af kampe på DBU's U-landshold. Måler blot 168 centimeter.

Jonas Knudsen, 22 år, venstreback, Esbjerg

Har fået to kampe på Morten Olsens A-landshold - senest i venskabskampen mod Tyrkiet i september. Nu er Knudsen tilbage på U21-landsholdet, hvor han har spillet 14 kampe og endnu ikke tabt. Har spillet en nøglerolle for Esbjerg i denne sæson og kan meget vel blive synet af en række talentspejdere, da han har kontraktudløb med vestjyderne næste sommer.

Patrick Banggaard, 21 år, midterforsvar, FC Midtjylland

Endnu en tårnhøj mand på næsten to meter i midterforsvaret. Står kun noteret for syv U/21-landskampe, men lavede senest en kæmpe fejl i kampen mod Sverige, da han først sendte en svensker på en friløber, hvorefter han nedlagde den svenske angriber og fik rødt kort efter et kvarter.

Lasse Vigen Christensen, 20 år, midtbanespiller, Fulham FC

Nærmer sig sit endelige gennembrud hos engelske Fulham, hvor han i den netop overståede sæson spillede 24 kampe i The Championship og scorede fem mål for London-klubben. Har en fortid hos Esbjerg og FC Midtjylland, hvor han dog ikke nåede at spille Superliga-fodbold.

Christian Nørgaard, 21 år, midtbanespiller, Brøndby IF

Løber solen sort og har været en vigtig brik i Thomas Franks bronzepuslespil hos Brøndby i denne sæson. Står noteret for imponerende 54 ungdomslandskampe for Danmark, hvoraf otte af dem er spillet på U/21-landsholdet.

Pierre-Emile Højbjerg, 19 år, midtbanespiller, FC Bayern München

Danmarks måske største profil. Etablerede sig som fast mand hos Bundesligaens store overraskelse, Augsburg, da han denne vinter blev sendt på udleje fra FC Bayern München. Spiller på trods af sin unge alder fast på det danske A-landshold, hvor han står noteret for syv kampe og et enkelt mål. Spillede også hele kampen i EM-kvalifikationen mod Serbien lørdag og vandt efterfølgende alles hjerter, da han brød grædende sammen under et interview efterfølgende.

Pione Sisto, 20 år, midtbanespiller, FC Midtjylland

FC Midtjyllands driblekonge. Sisto er først for nyligt blevet spilleberettiget for det danske landshold, men imponerende alt og alle, da han scorede tre mål i sin uofficielle debut for det danske U/21-landshold i en testkamp mod Dinamo Bucarest. Nåede dog ikke at spille fuld tid for FC Midtjylland i forårssæsonen grundet en skade.

Frederik Rønnow har også tidligere spillet i Esbjerg. (Foto: Lars Ronbog © Getty Images)

Rasmus Falk, 23 år, midtbanespiller, OB

OB's eneste input på det danske U/21-landshold denne sommer er Rasmus Falk, der spillede hele kampen på den offensive midtbane i kampen mod Sverige senest. Falks gode førsteberøringer og fine blik for spillet har han vist mange gange for fynboerne i denne Superliga-sæson.

Nicolaj Thomsen, 22 år, midtbanespiller, AaB

"Han har alt det, som man efterspørger omkring en moderne fodboldspiller i topfodbold," har Nicolaj Thomsens træner i AaB, Kent Nielsen, sagt til Tipsbladet. Thomsen er en vigtig mand både på U21-landsholdet og hos AaB, hvor han startede inde i samtlige 33 kampe i nordjydernes guldsæson 2013/2014, mens det i denne sæson blev til 29 kampe i den bolsjestribede trøje.

Emil Berggren, 22 år, angriber, Eintracht Braunschweig

To meter, eminent med sit hoved og skarpe afslutninger, er tre kendetegn for Emil Berggreen, der er ved at slå sit navn fast hos tyske Eintracht Braunschweig i den tyske 2. Bundesliga. 4 mål og et enkelt oplæg lavede Berggreen i sæsonens sidste fem kampe i Tyskland, og er derfor i storform inden slutrunden. Har dog døjet med en mindre skade og deltog derfor ikke i testkampen mod Sverige.

Nicolai Brock-Madsen, 22 år, angriber, Randers FC

Kynisk Brock-Madsen spillede til gengæld de første 70 minutter i kampen mod Sverige og imponerede i den grad landstræner Jess Thorup, da han scorede Danmarks to mål. Kan derfor skrive 9 U/21 mål i 15 landskampe på sit CV. Har dog manglet en smule skarphed i Superligaen, hvor det kun er blevet til fire fuldtræffere for Randers FC. Alle målene er scoret dette forår.

Uffe Bech, 22 år, angriber, FC Nordsjælland

Fik et ordentligt stryg i den seneste testkamp mod Sverige og måtte lade sig udskifte efter en halv times spil. Den lynhurtige FC Nordsjælland-spiller ventes dog helt klar til åbningskampen mod Tjekkiet. Står også noteret for tre kampe på det danske A-landshold, mens det i denne sæson blev til ti Superliga-træffere for de nordsjællandske tigre.

Frederik Rønnow har også tidligere spillet i Esbjerg. (Foto: Lars Ronbog © Getty Images)

Viktor Fischer, 21 år, angriber, AFC Ajax Amsterdam

Århus-knægten skiftede i 2011 FC Midtjylland ud med Ajax Amsterdam. Offensivspilleren har døjet med skader hele sæsonen, men viste på imponerende vis forrygende form, da han returnerede for Ajax i sæsonens sidste fire kampe. I sæsonens sidste to kampe nettede Fischer tre gange for Ajax, og der er derfor god grund til at håbe på noget stort fra Fischer i Tjekkiet.

Yussuf Poulsen, 21 år, angriber, RB Leipzig

Lynhurtig, målfarlig og altid direkte i sit spil. Yussuf Poulsen har taget Danmark og ikke mindst 2. Bundesliga med storm i denne sæson. Har spillet fuld tid i samtlige kampe siden midten af marts for RB Leipzig og scoret 11 mål i 29 kampe for oprykkerklubben, der sluttede på en flot 5. plads. Krydrede en flot sæson ved at score til 1-0 i landskampen mod Serbien lørdag.

Danmark indleder EM mod værtsnationen Tjekkiet onsdag klokken 18, mens Tyskland venter lørdag, inden danskernes sidste gruppespilskamp spilles mod Serbien tirsdag klokken 20.45.

Frederik Rønnow har også tidligere spillet i Esbjerg. (Foto: Lars Ronbog © Getty Images)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk