OVERBLIK Nu begynder fodboldåret for alvor

I morgen spiller kvindelandsholdet den første kamp ved Algarve Cup og om lidt begynder ligaen.

Nadia Nadim, Pernille Harder og Sanne Troelsgaard jubler her over et mål mod Moldova i EM-kvalifikationen. I foråret kommer de forhåbentligt til at juble over flere danske scoringer. (Foto: ©Anders Kjærbye © ©Anders Kjærbye/dbufoto.dk)

De første tegn på forår er for længst piblet frem i skovbunden. Men det er først nu, det bedste tegn på foråret viser sig. I morgen begynder det uofficielle verdensmesterskab i kvindefodbold, Algarve Cup, og det markerer starten på kvindernes fodboldår.

Kort efter Algarve Cup genoptages 3F-ligaen, hvor der kun mangler to runder af grundspillet. Og så er der selvfølgelig landsholdets EM-kvalifikationskampe i april og juni.

I artiklen her kan du få et overblik over de vigtigste forårsdatoer i kvindernes fodboldkalender. Du kan også læse hvorfor det er værd at skrive datoerne i kalenderen.

Marts: Algarve Cup og Champions League

Landskampe: Efter to testkampe mod Holland i starten af året, der begge endte med nederlag, bliver det nu mere alvorligt for landsholdet.

På otte dage skal der spilles fire kampe ved Algarve Cup, der udover at blive omtalt som det uofficielle VM er en essentiel del af forberedelserne til EM-kvalifikationen.

- Det vigtigste for os er at få den rigtige balance mellem offensiv og defensiv, så vi ikke åbner os alt for meget. Samtidig skal vi være i stand til at kreere nogle målchancer, der gerne skal være lidt større end i de seneste to kampe, fortæller landstræner Nils Nielsen om kampene på Algarve-kysten.

Algarve Cup spilles hvert år på den portugisiske Algarve-kyst. Turneringen består af otte nationer, der er delt op i to puljer. Hver nation spiller tre gruppekampe, og så slutter man af med en placeringskamp. Gruppevinderne mødes naturligvis i finalen, to’erne spiller om tredje- og fjerdepladsen og så videre.

Ligakampe: Kun fire dage efter afslutningen på Algarve Cup skal grundspillet i 3F-ligaen spilles færdigt.

Her er det i realiteten afgjort, at BSF slutter under stregen sammen med ASA, der kun har fået et point.

De to sidste runder kan dog stadig ændre på hvor mange point Brøndby, Fortuna, Skovbakken, Kolding, OB og Vejle tager med videre til slutspillet.

Som man kan se på stillingen herunder, så har topholdene Brøndby og Fortuna stadig mulighed for at gennemføre grundspillet uden at tabe en eneste kamp. De to hold skal ikke møde hinanden i de sidste to spillerunder.

(Foto: Mikkel Asferg Andersen DR)

Champions League: Desværre er både Fortuna Hjørring og Brøndby slået ud, men der er stadig Champions League-deltagere tilbage med danskere i truppen. Du kan således følge Line Røddik i Lyon og Sofie Junge i Rosengaard, hvis du følger med i kvartfinalerne, der spilles 23.-24. marts med returkampe en uge efter.

April: EM-kvalifikation og slutspil

Ligakampe: I april falder højdepunkterne tidligt. Slutspillet i 3F-ligaen begynder den 2. april.

Landskampe: Endnu vigtigere er det, at landsholdet spiller EM-kvalifikation den 7. april i Polen.

Den kamp kan meget vel få stor betydning for hvordan resten at kvalifikationen skal gribes an. Med en sejr vil Danmark stadig være med i kampen om førstepladsen i gruppen.

Uafgjort giver Danmark gode chancer for at holde Polen under sig, mens et nederlag vil presse Danmark en hel del i de sidste kampe.

Alle gruppevindere går direkte videre til EM 2017 i Holland. De seks bedste toere går også direkte videre, mens de to dårligste toere mødes i play off.

(Foto: Mikkel Asferg Andersen DR)

Champions League: spilles der også i sluttingen af april. De første semifinaler spilles den 23.-24. april. Returkampene falder en uge senere.

Maj: Champions League-finale

Ligakampe: Maj måned rummer en del slutspilskampe i 3F-ligaen. Derfor kan det være, at nogle af medaljerne allerede falder på plads her.

Champions League: Mere sikkert er det, at der deles medaljer ud efter Champions League-finalen den 26. maj. Kampen spilles på Stadio Città del Tricolore, der er Sassuolos hjemmebane i Serie A.

Juni: EM-kvalifikation og to gange guld

Landskampe: I juni kan Danmark tage et stort skridt i retningen mod EM. Da Sverige regnes som favoritter i puljen, så kan det blive afgørende at de nærmeste konkurrenter bliver slået på hjemmebane.

Syv ud af otte to’ere går nemlig også videre til EM, og med lidt resultatheld i de andre puljer så kan EM-billetten måske sikres allerede på hjemmebane i Viborg.

Hvis ikke det, så i hvert fald efter sommerferien. Danmark møder Moldova på udebane den 15. september, inden Sverige kommer på besøg fem dage senere til det, der forhåbentligt bliver en kamp om førstepladsen.

Ligakampe: Kun få dage efter landskampen mod Polen bliver ligaen afgjort. Der er sidste spillerunde den 11.-12. juni.

Pokalfinale: Og når først danmarksmesterskabet er afgjort, så gælder det pokalfinalen. Den spilles enten den 18. eller 19. juni og vises direkte på en af DR’s kanaler.