OVERBLIK Så formstærke er danskerne inden Rumænien-braget

Åge Hareides landsholdstrup samles i dag med masser af spilletid, mål og gode præstationer i bagagen.

Det går godt for de fleste landsholdsspillere i deres respektive klubber. (Foto: Òlafur Steinar Gestsson © Scanpix)

Succes over stort set hele linjen. Det er, hvad landsholdstruppen møder ind med, når Åge Hareides tropper i dag samles i Horsens forud for VM-kvalifikationskampen mod Rumænien på søndag.

Kampen på søndag er afgørende for Danmarks muligheder for kvalifikation til VM i Rusland i 2018, og derfor kan Danmarks landstræner glæde sig over godt med spilletid, masser af mål og gode præstationer hos de fleste af de danske spillere.

Her er en oversigt over nogle af de bærende spilleres aktuelle form.

ENGLAND

Her scorer Christian Eriksen i weekendens kamp mod Southampton. (Foto: Justin Tallis © Scanpix)

Christian Eriksen (Tottenham)

Tottenham har ikke tabt i Premier League siden nederlaget til Liverpool 11. februar og er nummer to i ligaen. Eriksen har været fast mand i startopstillingen og har scoret i de seneste to kampe, i weekenden mod Southampton, hvor han fik 86 minutter, og mod Milwall i FA Cup’en, hvor han også leverede to assists. Eriksen er nummer tre på listen over spillere med flest assists i ligaen, og samme placering har han på listen over spillere, der skyder mest på mål.

Kasper Schmeichel (Leicester)

Leicester er inde i en god stime med tre ligasejre i træk samt avancement i Champions League i sidste uge. Kasper Schmeichel har spillet samtlige minutter og har reddet Leicester den ene gang efter den anden. I CL med en straffesparks-redning og i weekenden med en pragtredning mod West Ham.

Lasse Vibe (Brentford)

Den farlige angriber møder op i landsholdslejren i god form. I Brentfords seneste kamp scorede han to gange i 5-3-sejren over Burton, hvor han også spillede samtlige 90 minutter. Vibe har spillet 22 kampe i Championship i denne sæson, scoret 10 mål og leveret syv assists.

Holland

Lasse Schöne (Ajax)

Den 30-årige kreative midtbanespiller er i gang med måske sin bedste sæson. Han har været Ajax’ offensive arkitekt gennem hele sæsonen og har i de seneste fem kamp spillet stort set samtlige minutter. Efter den samlede sejr over FCK i EL, skuffede Ajax i weekenden med 1-1 i ligaen, hvor Schöne fik fuld spilletid.

Kasper Dolberg bliver forhåbentlig klar til søndag mod Rumænien. (Foto: United Photos © Scanpix)

Kasper Dolberg (Ajax)

Han har med 13 mål og formidabelt spil vist klasse gennem hele sæsonen og ikke mindst mod FCK i EL, hvor han scorede i begge kampe. Men Dolberg spillede ikke i Ajax seneste ligakamp på grund af lyskeproblemer, men møder dog alligevel op landsholdslejren med en tiltrængt pause, der forhåbentligt kan komme landsholdet til gode.

Nicolai Jørgensen (Feyenoord)

27 kampe, 19 mål. Fire mål og to assists Feyenoords to seneste kampe. Nicolai Jørgensen er topscorer i Æresdivisionen og har været fast mand i startopstillingen. I seneste kamp i weekenden blev han dog skiftet ud tre minutter før tid med lyske-problemer, men møder op i landsholdslejren med håbet om at blive klar til på søndag.

TYSKLAND

Thomas Delaney er i god form i øjeblikket. (Foto: Fabian Bimmer © Scanpix)

Thomas Delaney (Werder Bremen)

Den tidligere FCk-general har fået en fin start i Werder, hvilket blandt andet har budt på et flot frisparksmål, men også en skade. Delaney var i weekenden for første gang siden skaden tilbage i Werders startopstilling. Han spillede 83 minutter for Werder og gik forrest i sejren over Leipzig, hvilket har indbragt ham en plads på Ugens Hold i magasinet Kicker.

Andreas Christensen og Jannik Vestergaard (Borussia Mönchengladbach)

Makkerparret i Borussia Mönchengladbach er faste startere i Bundesliga-klubben, og de er da også startet i de seneste mange kampe for klubben, senest i weekenden mod Bayern München, hvor begge fik 90 minutter. Andreas Christensen har scoret to mål i de seneste tre kampe, men klubben har tabt de seneste to ligakampe og er derudover ude af Europa League.

Danmarsk VM-kvalifikationsgruppe.

DANMARK

Andreas Cornelius, Mathias Zanka, Peter Ankersen, William Kvist (FC København)

God form, masser af spilletid, mål en masse og lutter sejre. I hvert fald i Superligaen, som FCK er gået ubesejret igennem i grundspillet. Cornelius har scoret i de tre seneste ligakampe, mens de øvrige tre spillere i forsvaret og på midtbanen og fuld spilletid har været toneangivende for FCK.

SPANIEN

Daniel Wass har gjort det godt for Celta Vigo (Foto: MIGUEL VIDAL © Scanpix)

Daniel Wass og Pione Sisto (Celta Vigo)

Daniel Wass spillede 87 minutter i kampen mod La Coruna i weekenden og får generelt en del spilletid, men har ikke fået fuld spilletid siden starten af marts. Han har spillet 22 kampe og scoret tre mål i ligaen for Celta, der klarer sig hæderligt i den spanske liga, og især i EL, hvor de er videre til kvartfinalen.

Pione Sisto fik 19 minutter i weekendens ligakamp mod La Coruna og bliver generelt brugt som indskifter. Til gengæld fik han fuld tid i begge EL-kampe mod Krasnodar, som Celta slog ud i sidste uge. Sistos seneste scoring var 19. februar.

Riza Durmisi (Betis Sevilla)

Den danske venstre back spiller i øjeblikket samtlige minutter for Betis, hvilket også var tilfældet i weekenden i sejren over Osasuna. Durmisi får generelt ros i en ellers ustabil sæson for Sevilla-klubben.

TYRKIET

Simon Kjær (Fenerbahce)

Der er dog også lidt mørke i alt succesen. Fenerbahce har kun vundet to kampe ud af de seneste seks i ligaen, og Simon Kjær har været helt ude i tre ud af de sidste fire ligakampe, således også i den sidste kamp, der kostede træner Advocaat posten. Ifølge Kjær-lejren skyldes den manglende spilletid småskader hos landsholdsanføreren.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve