OVERBLIK Sådan ligger Danmark i toer-regnskabet

De otte bedste toere i den europæiske kvalifikation skal spille playoff-kampe om en VM-plads.

Det danske landshold ligger lunt i svinget til en playoff-plads. (Foto: STEVO VASILJEVIC © Scanpix)

Hvis Danmark skal med til VM til sommer, kræver det enten en førsteplads i kvalifikationsgruppen eller en andenplads, som kan give adgang til to playoff-kampe. Førstepladsen er næppe realistisk, da det kræver, at Montenegro slår Polen på udebane søndag. Og her er Polen kæmpestore favoritter.

Til gengæld ser det ganske lovende for Danmark, hvad angår en playoff-plads. De otte bedste toere i de ni kvalifikationsgrupper i Europa får playoff-pladserne. Her mødes holdene to og to, og vinderen af hver af de fire opgør kommer til VM. Det gælder altså om ikke, at blive den dårligste toer og således trække sorteper, hvis vi til VM!

Heldigvis har Danmark inden sidste spillerunde samlet en del point sammen, og dermed tyder meget på en playoff-plads, hvis vi kan slå Rumænien i Parken søndag. Fredag blev der spillet kvalifikationskampe i grupperne D, G og I, og i faktaboksen herunder er det opdaterede toer-regnskab, som det ser ud inden lørdagens kampe i grupperne A, B og H.

Sverige, Portugal og Bosnien spiller først lørdag aften, så regnskabet vil se anderledes ud, inden Danmarks sidste VM-kvalifikationskamp i gruppe D søndag aften.

Facebook
Twitter