legepladsen med sine to sønner mærker Kjær italienernes kærlighed og en ny, anderledes hverdag

Danmarks anfører, Simon Kjær, havde ikke forventet, at EM-slutrunden ville kaste så meget opmærksomhed af sig, som den har gjort.

De tog til EM som et hold, rejste hjem som helte. Danmarks fodboldherrer.

Men ingen mennesker er så hårdhudede, at følelsesfiltret per automatik frasorterer alle de oplevelser, spillere og stab gennemlevede. Ej heller kaptajn Simon Kjær.

I sin base i italienske Milano - trygge, faste rammer og en tiltrængt ferie - fik han mulighed for at bearbejde indtrykkene. Der var nemlig mange ting at tænke over, som han selv siger, og også en større opmærksomhed at tackle.

- Der er sket meget efter EM. Både i Danmark, i Italien og generelt overalt, hvor jeg har været. Så det har selvfølgelig været... det skal man også lige vænne sig til, siger Simon Kjær med et smil.

- Jeg plejer godt at kunne gå på legepladsen i parken med mine drenge uden, at jeg skal tage 25-50 billeder og skrive autografer, smågriner han.

- Det betyder, at man har gjort det godt, og at vi har gjort det godt som hold, men selvfølgelig er det noget, man skal vænne sig til. Det blev lidt en ny hverdag, og det havde jeg måske ikke forventet i en alder af 32 år, siger Simon Kjær.

(Foto: Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix)

Under slutrunden blev han hyldet af AC Milan-fans under hashtagget #kjaercapitano. Italienerne ville have, at kaptajnen fra Danmark også fik anførerbindet, når han returnerede til klubben.

Den store kærlighed blomstrer videre, også efter EM, og Simon Kjær har gjort sig umage for at suge det til sig og nyde det.

- Det er en af de ting, jeg har fundet ud af gennem min karriere - at nyde så meget, man kan - fordi lige pludselig er det hele væk, siger han.

'Der er ikke et federe sted at spille end Parken'. Herunder sætter Simon Kjær ord på gensynet med nationalarenaen onsdag aften, hvor Danmark spiller VM-kvalifikation mod Skotland:

'Det har været en omvæltning'

Der skal nok være en enkelt dansk dagligstue, hvor de stadigvæk diskuterer, om englændernes Raheem Sterling smed sig i feltet under semifinalen mod Danmark.

Men EM's sidste fløjt har lydt. Italien løftede pokalen. Alligevel står minderne fra Parken, Amsterdam, Baku og London tydeligt tilbage, synes Simon Kjær.

- Der skete mange ting, op og ned. Jeg har både grædt og grinet med hele holdet. Det var meget intenst og noget, der vil sidde i os resten af livet. Det sammenhold og den energi, vi har haft på holdet og har skabt med det danske land og de danske fans. Det sætter vi utrolig stor pris på og vil bygge videre på, siger Simon Kjær på det danske pressemøde mandag.

Wembley den ene aften, aftensmad med familien den næste. Kontrasterne har været store, siger anfører Simon Kjær:

Målmand Kasper Schmeichel er fuldstændig enig i, at sommeren 2021 havde sin helt egen melodi. Fodbold, folkefest og følelser i særlig intens grad - og det hele samtidig.

- Vi havde været sammen i så lang tid, og man skulle lige finde rytmen i dagligdagen bagefter. Det er en omvæltning, siger Kasper Schmeichel, der dog glædede sig til at møde ind til VM-kvalifikationskampene og se landsholdskammeraterne igen.

- Det er dejligt at være tilbage. Det er, som om at vi aldrig har været væk fra hinanden, siger målmanden.

Danmarks herrelandshold i fodbold spiller onsdag første kamp siden EM-slutrunden. Det er i Parken, hvor holdet møder Skotland i VM-kvalifikationen. Du kan høre opgøret i LIGA på P3 eller se kampen på Kanal 5.

FacebookTwitter