På trods af kritik over landsholds-ja: 'Jeg fortryder ikke min beslutning'

Mads Bertelsen fra 2. divisionsklubben Tarup-Paarup fortryder ikke, at han stillede op for Danmark onsdag aften.

Det var jo ikke fordi, at reglerne var anderledes, eller bolden var flad. Betingelserne var som de plejede, da Mads Bertelsen onsdag aften snørrede støvlerne og trak ind på grønsværen i Bratislava. Fodboldkampe har han spillet nok af i sit liv.

Men så var det alligevel ret anderledes, omstændighederne taget i betragtning. Efter et døgn i kaos, store beslutninger og hemmelighedskræmmeri, var Mads Bertelsen klar til at stille op for Danmark til venskabskampen mod Slovakiet.

71 minutter fik Tarup-Paarup spilleren på venstre back i sin debut for det danske landshold, og selv om udtagelseskriteriet først og fremmest var en tilmelding, så fortryder Mads Bertelsen ikke, at han tog mod tilbuddet om konfliktramt arbejde.

- Som udgangspunkt blev det en lidt forhastet beslutning. Jeg var i tvivl om jeg skulle forholde mig passiv eller turde have en reaktion. Jeg ville helst ikke træde nogen over tæerne, og det er svært at undgå i sådan en situation. Det vægtede højest for mig, hvad det kunne betyde for mig, og det kunne blive en kæmpe oplevelse personligt, siger Mads Bertelsen.

Inden, under og efter kampen har debatten om spillerne så raset, men hvad Simon Kjær og kollegaerne fra 'det rigtige' landshold tænker, det vil Mads Bertelsen ikke bruge så meget tid på.

- Nogen vil måske kalde os forrædere, og andre synes det er godt, at vi stiller op og tager fat. Jeg fortryder i hvert fald ikke, og det betyder mest for mig. Så må jeg havde trådt nogen over tæerne ved at sige, at jeg tog med.

- Jeg har fuld forståelse for, at landsholdsspillerne har en anden holdning til det. Men hvis de var i mit sted, så tænker jeg da også, at hvis de så det som en mulighed, så ville de også gribe den. Det har måske været under andre forhold, men det er ikke noget, jeg har en dårlig fornemmelse i maven af, siger Mads Bertelsen.

DBU og Spillerforeningen nåede torsdag aften til enighed om en midlertidig aftale, og dermed har Mads Bertelsen, sandsynligvis, spillet sin sidste landskamp.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter