Peter Ankersen indkaldt som gardering for Stryger

Landstræner Åge Hareide har indkaldt Peter Ankersen til landskampen mod Rumænien.

Peter Ankersen er ny i truppen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Peter Ankersen fra FCK træder ind i den danske landsholdstrup, der skal møde Rumænien.

Han er udtaget som gardering for Jens Stryger Larsen, der måtte udgå skadet af kampen mod Montenegro torsdag aften.

- Vi har en læge, som ser på ham (Jens Stryger Larsen red.) i dag. Vi tror ikke, det er så slemt, men det finder vi ud af, når vi kommer hjem til København. Vi har kaldt Peter Ankersen ind, fordi vi skal give Stryger tid til at blive helt frisk.

- Vi har også et hensyn at tage til spilleren og klubben, så vi kan ikke presse på. Det gør vi aldrig. Hvis der er tvivl, om folk er skadede, så prøver vi ikke at forcere noget, siger landstræner Åge Hareide.

Ankersen kan dække begge backs

Peter Ankersen har optrådt 19 gange for det danske landshold.

Den seneste kamp i nationaldragten var Danmarks uafgjorte opgør mod Rumænien tilbage i marts, hvor han var blandt Hareides 11 foretrukne.

Siden da har Ankersen døjet med skadesproblemer, der har holdt ham ude af landsholdet, men FCK-spilleren er igen fit for fight.

Og landstræneren ser også Ankersen som det naturlige valg, selvom han normalt spiller i højre side af forsvaret, hvor Jens Stryger Larsen har gjort sig på venstre back de sidste tre kampe.

- Ankersen har også spillet venstre back i mange tilfælde, så han kan også dække den plads. Vi har Riza som den naturlige venstre back, så vi er fint dækket ind.

Danmark og Rumænien spiller søndag aften kl. 18.00 i Parken. En kamp der kan ses direkte på Kanal 5 eller høres i Liga på P3.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve