Peter Ankersen kæmper for spilletid: 'Jeg er sikker på, at det nok skal lykkes'

Efter et langtrukkent klubskifte forsøger Peter Ankersen nu at genvinde fast spilletid på landsholdet og i sin nye klub.

Peter Ankersen er igen udtaget til landsholdet efter at have været ude af truppen ved den forrige udtagelse. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

At være landsholdsspiller kan være en lunefuld affære. Det ene øjeblik bliver man vurderet god nok til at spille i rødt og hvidt. Det næste øjeblik er man ude. Sorteret fra.

Det kan være lidt af en svingdør. For nogen spillere bliver det til mange ture. Ind i varmen, ud i kulden og forfra igen.

Den danske landsholdsback Peter Ankersen har prøvet at glide ind og ud af landsholdstruppen et par gange. Ved den seneste landsholdsudtagelse var han ikke med. Nu er han tilbage igen.

Skiftet i sidste time

Grunden til hans seneste landsholdsfravær var manglende klubkampe. For i sommerens transfervindue gjorde Peter Ankersen det klart over for sin daværende klub FC København, at han ville væk. Tiden var inde til et udlandseventyr, mente han.

Det betød, at Peter Ankersen røg ud af FCK-truppen, fordi han ikke længere var en del af fremtidsplanerne. Men hans udlandsskifte trak i langdrag, og det medførte en periode, hvor Peter Ankersen mistede kamptræning.

Først i de sidste timer på transfersvinduets sidste dag gik handlen mellem FC København og Serie A-klubben Genoa igennem.

- Det var en lettelse, da det endelig faldt på plads. Det tog lidt længere tid, end man lige normalt ser, men nu er jeg rigtig glad og tilfreds med skiftet.

- Jeg blev egentlig ikke frustreret over processen. Selvom det trak lidt ud, og jeg selvfølgelig godt kunne have ønsket mig, at det var sket lidt før, vidste jeg, at det nok skulle lykkes på den ene eller den anden måde.

  • Peter Ankersen spillede fire sæsoner og 175 kampe for FCK. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
  • Det blev til én enkelt sæson fra Peter Ankersen i Red Bull Salzburg, inden han blev udlejet til FCK. (Foto: Dominic Ebenbichler © Scanpix)
  • Peter Ankersen debuterede på landsholdet i 2013, da han var Esbjerg-spiller. (Foto: claus fisker © Scanpix)
  • I sommeren 2010 skiftede Peter Ankersen til Vejle Boldklub. Her brød han igennem som en hurtig og offensiv back, og efter to succesfulde sæsoner i Vejle, begyndte større klubber at vise interesse for ham. (Foto: MARIE HALD © Scanpix)
1 / 4

Kæmper for fast spilletid

Efter den lange transfersaga er Peter Ankersen nu på vej tilbage i kampform i hans nye klub. Indtil videre har han fået to kampe i den blårøde Genoa-trøje. Men fast spilletid i Italien har danskeren ikke tilspillet sig endnu. De tre seneste Serie A-kampe har han måttet tage til takke med en plads på bænken.

- Det er klart, at jeg er kommet lidt sent ind i truppen, og derfor har jeg haft noget, jeg skal 'catche up' på.

- Men jeg synes, jeg gør det godt til træning. Jeg prøver at bide mig fast på holdet, og jeg er sikker på, at det nok skal lykkes. Her kan spilletid på landsholdet måske også hjælpe, hvis jeg kan komme ind og gøre det godt.

Konkurrence om højrebacken

Da Åge Hareide tiltrådte som landstræner i foråret 2016, var Ankersen førstevalg på højrebacken. I 2016-2017 blev det til 11 landskampe for Peter Ankersen.

Men på grund af skadesproblemer og senest manglende spilletid er Peter Ankersen blevet overhalet af back-kollegaen Henrik Dalgsaard. Mens Peter Ankersen står noteret for fire landskampe de seneste to år, har Henrik Dalsgaard i samme periode spillet 14 kampe som landsholdets højreback.

Efter skiftet til Genoa har Åge Hareide nu igen givet Peter Ankersen en chance i landsholdstruppen. Spørgsmålet er, hvor langt han er fra startopstillingen og spilletid? Første svar får vi på lørdag, når det landsholdet møder Schweiz i en vigtig kamp EM-kvalifiktationskamp.

Kampen mellem Danmark og Schweiz spilles på lørdag kl. 18 i Telia Parken og kan ses direkte på Kanal 5.