Peter Bonde vil være talenttræner: Det er fodboldens kerneprodukt

Landsholdets tidligere assistent har mod på mere. Nu vil han arbejde med talenter.

Peter Bonde er klar til at fortsætte karrieren indenfor talentudvikling. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

- Hvis du har et job på hånden, så siger du bare til. Der er ikke nogen præferencer.

Peter Bonde blev onsdag løst fra sin kontrakt som assisterende landstræner i DBU. Men den 58-årige fodboldtræner er ikke færdig i sporten. Han har derimod et klart mål for, hvor karrieren nu skal fortsætte.

- Jeg har i flere år mentalt indstillet mig på, at når det her var færdigt – og det skulle jo have været med en slutrunde i Frankrig – så var det talentudviklingen, jeg ville beskæftige mig med. Det har jeg fokuseret en del på både med at besøge klubber, læse om det og snakke med kolleger. Det har hele tiden været planen, at jeg skulle derhen, og nu får jeg forærende noget tid til at forberede mig på det, siger Peter Bonde til DR.

- For mig er talentudviklingen fodboldens kerneprodukt. Jeg ved godt, der er agenter og økonomi i det også, men på en måde er talentfodbolden renset for alle de ting, som der også er i fodbold. Det er mere spillet og udviklingen af den enkelte spiller.

Har snakket med klubber

Peter Bonde har været ansat af DBU i hele 16 år, og derfor ser han frem til at prøve noget nyt. Forhåbentlig inden alt for længe.

- Jeg har snakket med nogle klubber, men det har kun været uformelle møder. Min situation har været uafklaret, men jeg håber, at det henover foråret nu kan blive mere og mere konkret. Så har jeg forhåbentlig noget interessant at gå i gang med til sommer, siger Bonde.

Peter Bonde har tidligere været cheftræner i blandt andet Næstved, inden han 2000 takkede ja til et job som uddannelseskonsulent i DBU. Siden blev han landstræner for de danske kvinder, inden Morten Olsen i 2006 gjorde ham til assistent på A-landsholdet.

FacebookTwitter