Peter Møller: ’Konflikten har været en skandale’

Forbindelsen til de danske landsholdsfans skal genoprettes, siger DBU’s fodbolddirektør Peter Møller.

Det er en garvet fodboldprofil og et friskt pust, der tirsdag er trådt ind ad døren i Dansk Boldspil-Union. Peter Møller er blevet ansat i en nyoprettet stilling som fodbolddirektør, og der venter ham nu et stort arbejde med at genopbygge DBU’s forhold til både spillere og fans efter en konflikt, der har efterladt sår på dansk fodbold.

- Min primære opgave og fokus i starten bliver at få genskabt den tillid, der skal være mellem DBU og spillerne. Vi har været gennem en konflikt, der har været en skandale for både spillerne og DBU. Jeg tror, at rigtig mange fodboldfans har mistet kontakten til landsholdet. Den skal vi have genskabt. Der er to år, til der er EM i Danmark. Det skal vi med til. Vi skal have fodboldfesten og gløden ud til vores fantastiske fans, som vi igen skal være i samme båd med, siger Peter Møller til DR.

Den tidligere fodboldspiller og TV-vært lægger ikke fingre imellem, når han den konflikt, der har hærget dansk fodbold i lang tid.

- Jeg synes, det har været uværdigt både for spillerne og DBU. Det er ærgerligt, at der har været sådan en konflikt, som skader hele fodbolddanmark. Vi har været til grin ude i Europa. Men det ligger mig mest på sinde, at vi har mistet forbindelsen til vores fans, siger Peter Møller.

- Jeg har allerede talt med Simon Kjær om, at vi skal gøre nogle ting for at genskabe glæden, vi har med vores fans. Vi rækker hånden ud til de danske fans nu. Jeg kan med hånden på hjertet sige, at det er større at stå inde i Parken og synge nationalsangen, end det er at spille Champions League, siger han.

Korte bukser og fodboldstøvler

Selvom Peter Møller først er tiltrådt sin nye stilling ved middagstid tirsdag, har han allerede sendt en føler ud til spillerne, og han ser frem til samarbejdet. DBU og spillerne har nemlig det samme mål, mener han: At vinde landskampe.

- Jeg har allerede talt med et par af spillerne på herrelandsholdet, og jeg kan mærke, at de synes, det er meget rart, at der kommer en, som har haft korte bukser og fodboldstøvler på. Man skal huske på, at jeg ikke havde noget talent for fodbold, men jeg havde en vilje og en professionel indstilling. Den vil jeg gerne overføre til spillerne på både herre- og kvindesiden.

- Hvis det er drømmejobbet at være fodboldspiller, så kommer det her godt nok tæt på. Jeg har flere gange haft muligheden for at komme tilbage til fodboldmiljøet, men denne gang var opgaven simpelthen så stor. Jeg er meget ydmyg overfor opgaven, men jeg har nogle kompetencer, som kan bruges i dette job, siger Peter Møller.

46-årige Peter Møller har en fortid som professionel fodboldspiller i klubber som AaB, FC København, Brøndby PSV og spanske Oviedo, mens han også har repræsenteret landsholdet i 20 kampe.

De seneste mange år har han arbejdet som vært på DR Sporten, hvor han især blev kendt som ansigt på Fodboldmagasinet hver søndag.

Du kan se interviewet med DBU's nye fodbolddirektør, Peter Møller, i videoen øverst i artiklen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter