Peter Møller om uventet landstræner-skifte: 'Vi gambler ikke med EM'

DBU har valgt at skifte landstræner på trods af, at Åge Hareide ikke har indkasseret et nederlag siden 2016.

Det er sjældent set i fodboldhistorien, at 28 kampe uden nederlag medfører, at man bliver vejet og fundet for let til at blive siddende i trænerstolen. Men ikke desto mindre er det nu tilfældet for landstræner Åge Hareide.

Nordmanden må sande, at han ikke får forlænget sin kontrakt med det danske landshold efter EM i 2020, da DBU onsdag kunne fortælle, at man har sikret sig Kasper Hjulmand som ny landstræner efter slutrunden næste år.

Ifølge Peter Møller, der er fodbolddirektør i DBU, er ansættelsen sket for at fremtidssikre dansk landsholdsfodbold.

- Vi har et perfekt trænerteam i øjeblikket i Åge Hareide og Jon Dahl, som både spillerne og jeg har stor tillid til. Vi er sikre på, at de kan hjælpe os til EM-slutrunden, siger Peter Møller.

- Men så er det rigtigt, at på baggrund af den slutrunde kommer der en ny strategi fra DBU, og det er min opgave som direktør at sikre, at dansk fodbold udvikler sig i den rigtige retning. Og det er derfor, vi ser det her skifte.

'Jeg tager ansvaret'

Peter Møllers plan for landsholdet skaber en situation, hvor Åge Hareide og Jon Dahl Tomasson nu skal sikre Danmark kvalifikation til EM i fodbold i 2020, der blandt andet afholdes i Danmark, velvidende, at de derefter kan pakke deres skrivebord ned og gøre plads til Kasper Hjulmand og hans nye assistenttræner, Morten Wieghorst.

Så hvis resultaterne ikke flasker sig, og EM-deltagelsen for alvor kommer i fare, vil presset unægtelig stige på både og DBU og den kommende landsholdsduo.

Men det scenarie frygter Peter Møller ikke, og han føler ikke, at der fra DBU’s side spilles højt spil med Danmarks EM-deltagelse på dansk grund.

- Vi gambler ikke. Jeg er sikker på, at den konstellation, vi har nu, vil gøre alt for at komme med til en slutrunde på dansk grund. Hvem vil ikke det? Jeg har så stor tillid til, at de vil fortsætte deres professionelle arbejde. Så hvis folk fortsætter, som de har gjort, så er der ikke nogen problemer i det her, siger han.

- Jeg tager ansvaret på mine skuldre, men jeg er sikker på, at både trænere og spillere kan løfte opgaven. Vi kæmper alle for Danmark, og jeg tror og håber ikke, at der er nogen, der vil svigte Danmark.

Peter Møller fortæller desuden, at han ikke ønsker at fortælle om sin samtale med Åge Hareide, men kan oplyse, at DBU havde tilbudt Åge hareide at deltage i pressemødet, hvilket Åge Hareide ikke ønskede.

Facebook
Twitter