Pierre-Emile tilbage på landsholdet efter svær tid: 'Det har ikke altid været sjovt'

Det har været en lang og sej kamp, siden Pierre-Emile Højbjerg senest var med på landsholdet for mere end halvandet år siden.

Pierre-Emile Højbjerg spillede sin seneste landskamp mod Montenegro i oktober 2016. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Det hele kørte på skinner for Pierre-Emile Højbjerg, da han i 2014 som 18-årig fik debut på det danske A-landshold, mens han samtidig var på kontrakt hos den tyske gigant Bayern München.

Han fik ros, blev en nøglespiller for Danmark og scorede vigtige mål.

Siden gik det dog ned ad bakke for danskeren.

- Der er sket en masse på både godt og ondt, fortæller han til DR Sporten.

Pierre-Emile Højbjerg røg ud af landsholdstruppen, og efter et middelmådigt lejeophold i Schalke 04 skiftede han til engelske Southampton.

- Jeg sad ude i længere tid, end jeg havde lyst til, men det har også givet noget hår på brystet og nogle gode lærerpenge, siger han.

Trods en svær start i England har han i løbet af denne sæson fået tilkæmpet sig en startplads og leveret flere gode præstationer.

- Det har ikke altid været sjovt eller lige nemt, men på den anden side - selvom det er let at sige - står jeg stærkere og mere erfaren nu. Jeg har lært meget om mig selv, og jeg synes, at jeg har taget det på den rigtige måde, siger han.

Kritik fra landstræneren

Landstræner Åge Hareide har nu belønnet ham med en plads i den 35 mand store bruttotrup til VM efter mere end halvandet år ude i kulden.

Udtagelsen kommer, til trods for at landstræneren i april var ude med offentlig kritik af Højbjerg, hvor han blandt andet forklarede den manglende udtagelse med, at Højbjerg ikke fulgte holdets taktik.

En kritik, som Pierre-Emile Højbjerg ikke har lyst til at tale for meget om.

- Det skal I spørge Åge om. Det er træneren, der bestemmer, og han har gjort et fantastisk stykke arbejde, lige siden han er kommet til. Hvis han ser mig på den måde, må jeg jo vise, at han kan stole på mig, og at jeg er vokset med opgaven.

Han mener ikke, at han har skulle ændre sin væremåde for igen at komme i betragtning til landsholdet.

- Nej, jeg regner med, at Åge tager mig med, fordi han har set mine kampe i Southampton, og fordi jeg har gjort det, jeg er god til, og jeg er den, jeg er.

Indtil videre skal Pierre-Emile Højbjerg kæmpe for at blive i bruttotruppen, når landstræner Åge Hareide skærer ni mand fra søndag eller mandag. Senere skæres truppen til de 23 mand, der skal med til VM.

Taget en snak med landstræneren

Om Højbjerg får lov til at blive i truppen ved kun landstræneren, som fortæller, at det har været afgørende at se Højbjerg tilbage på holdet, hvor han "har været stærk på allerhøjeste niveau".

- Det har været vigtigt at tage en snak med ham og kigge ham i øjnene, fordi han har været ude. Det har vi gjort, og talentet har der aldrig været tvivl om, siger Åge Hareide.

Har han accepteret den kritik, du har været ude med?

- Ja, det tror jeg absolut. Jeg tror, at han er blevet ældre og mere moden og er villig til at lytte og lære, siger landstræneren.

Danmark spiller de sidste testkampe inden VM den 2. og den 9. juni mod henholdsvis Sverige og Mexico. VM bliver åbnet mod Peru den 16. juni.

Facebook
Twitter