PODCAST Faxe og Kronprinsen fejrede EM-triumfen med en øl og cigar

Den 26. juni 1992 bestod blandt andet af glædestårer, royalt besøg og fællessang med Ricardo.

John Faxe Jensen, Flemming Povlsen og de andre spillere fejrer den fantastiske EM-triumf. (Foto: MORTEN JUHL)

Hvis der er én fodboldoplevelse, som John Faxe Jensen aldrig glemmer, så er det sejren over Tyskland, der sikrede det danske landshold titlen som europamestre. I det øjeblik kampen bliver fløjtet af, lægger han sig i græsset og græder af glæde. Tiden står stille. Det er først, da Lars Olsen modtager pokalen og hiver den op i vejret, at det går op for Faxe, hvad det er, han har været med til at præstere. Efter modtagelsen af pokalen løber spillerne æresrunder for publikum.

- I dag, når man vinder en pokal, så løber man én æresrunde. Jeg tror, vi løb ti. Vi kunne simpelthen ikke lade være, og publikum ville ikke give slip på os. Så vi løb og løb, hulter til bulter. Jeg tror, vi var over hele banen, alle spillerne; vi var ikke samlet, men løb rundt til vores fans. Det var en meget, meget stor oplevelse, fortæller Johan Faxe Jensen i den nye podcast "Natten vi blev mestre".

Da spillerne igen finder sammen, og det meste af euforien har lagt sig, skal de i omklædningsrummet. Der går dog ikke lang tid, før stemningen igen eskalerer.

- Da vi så kommer derned, så eksploderer det endnu engang. Så går det fuldstændig amok. Hvor vi selvfølgelig skal have champagne, og der bliver kastet øl ind i omklædningsrummet, og smøgerne og cigarerne kommer frem. Og så lige pludselig hopper vi op af hinanden igen. Der var masser af folk dernede, som normalt ikke er dernede, og de hopper selvfølgelig også rundt sammen med os andre. Vi var i ekstase, det gjaldt bare om at kyle nogle bajer ned hurtigst muligt.

Høj cigarføring med kronprinsen

En af dem, som normalt ikke kommer i omklædningsrummet, er Kronprins Frederik. Men han vil være med. Sammen med sin far, Prins Henrik, og nogle security-folk deltager kronprinsen i festlighederne sammen med spillerne og får sig en snak med Faxe.

- Han (kronprinsen red.) sætter sig ned mellem mig og… Jeg kan ikke huske, om det var Kim Christofte, der sad på den anden side, og så får vi en øl og en cigar. Så sidder vi og hygger os der, og han er selvfølgelig også helt i ekstase over, at det her er så fantastisk et resultat, så vi sidder selvfølgelig og snakker om det og taler om mit mål - hvordan det kunne lade sig gøre, og hvad der nu skulle ske. Efter et stykke tid kan jeg se på nogle af security-folkene, at de giver tegn til Frederik om, at nu skal de altså gå, og jeg kan godt se på Frederik, at han gerne vil blive her og feste sammen med os, så vi når lige at sørge for, at han får en bajer til, og så bliver han - og det var han meget glad for.

Da spillerne har klædt om, holder der en bus og venter på at transportere dem til hotellet. Faxe fortæller, hvordan Richard Møller Nielsen sørgede for underholdningen.

- Ricardo er god til at sætte en fest i gang. Da vi kom ind i bussen, efter vi var færdige med at klæde om, tog han mikrofonen og begyndte at synge. Mest nogle sjofle sange, og vi synes det var meget muntert.

På hotellet venter personalet med flag og sang, og der bliver skænket et glas champagne til alle spillerne, idet de stiger ud af bussen. Klokken har allerede passeret midnat, og inden spillerne kan slå sig løs, skal de have noget at spise på hotellets restaurant, der er udlånt specielt til dem. Noget af det sidste, Faxe husker, inden han lægger sig i seng den nat, er et stort fyrværkerishow, nogle taler og en masse øl.

Vil du høre flere historier fra EM-natten, så kan du lytte til podcasten ‘Natten vi blev mestre’, hvor også Lars Olsen og Henrik 'Store' Larsen fortæller om deres oplevelser. Du kan også høre, hvordan sejren blevet fejret på kommentatorpladserne og blandt de danske fans. Hør podcasten her.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter