Professoren og den døde stemning: På disse tre områder skal Danmark passe på mod Østrig

Østrig kan sagtens blive en svær opgave for de danske fodboldherrer, mener DR Sportens fodboldkommentator.

Danmark åbnede Nations League med en 2-1-sejr på udebane mod Frankrigs verdensmestre. Andreas Cornelius (nr. 21) scorede begge danske mål. (Foto: Franck FIfe © AFP or licensors)

VM-finalisternes bødler.

Det kunne meget vel være overskriften på aftenens Nations League-møde mellem Østrig og Danmark.

For på samme måde som Danmark og Cornelius fredag tog sig kærligt af Frankrig, bankede bjergnationen Kroatien med 3-0.

Den tidligere Manchester United-træner Ralf Rangnick har med andre ord fået en suveræn start på tilværelsen som chefstrateg for Østrig, der spillede kroaterne ud af banen.

Mandagens hjemmebanehold har ikke besejret Danmark siden 2010, men bør Kasper Hjulmand og co. alligevel frygte David Alaba og resten af de formstærke østrigere?

Nej, ikke som sådan, siger DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul. Ikke når man som de danske fodboldherrer lige har slået Frankrig 2-1 i egen hule.

- Men vi skal regne med god modstand, og vi kan sagtens finde tre fokuspunkter, som vi skal være særligt opmærksomme på, påpeger kommentatoren.

Og det har han så gjort. Hvad det drejer sig om, kan du læse i artiklen herunder.

Genpres-professoren

Østrigs landstræner Ralf Rangnick (tv.) i dialog med Kasper Hjulmand og Christian Poulsen på Ernst Happel Stadion. (Foto: Andreas Kraul)

- Kasper Hjulmand var søndag selv inde på, at Ralf Rangnick er én af de trænere, der har inspireret ham. Rangnick har desuden haft Christian Poulsen i Schalke 04 i sin tid, og han kører Red Bull-filosofien med en masse presspil, siger Andreas Kraul.

- Han vil forsøge at skabe et voldsomt og konstant pres på Danmark. Det bliver ikke som mod Frankrig, og de danske spillere skal være klar på, at Østrig møder dem højt på banen. Er de det, åbner der sig en masse rum for angrebsspillerne.

Fodboldkvaliteten er høj

Real Madrids David Alaba fejrer Champions League-triumfen med sin spanske klub. Han udgør med al sandsynlighed en del af det østrigske forsvar. (Foto: IMAGO/ULMER © IMAGO/ULMER Pressebildagentur)

- Sidste år vandt Danmark med 4-0 og 1-0 over Østrig, så man tænker, at det jo nok skal gå. Resultatmæssigt har det været op og ned for dem, men de har altså spillere fra højeste hylde, som på den rigtige dag kan ramme et meget højt niveau.

- Der er et par stykker fra den tyske Bundesliga, de har den altid farlige Marko Arnautović i angrebet, og så er den nyslåede Champions League-vinder David Alaba tilbage i truppen efter 10 dages ferie. Han binder forsvaret sammen og bliver svær at komme forbi, siger Andreas Kraul.

Den mentale udfordring

Spillerne skal selv være med til at skabe intensiteten på udebane mod Østrig, siger Andreas Kraul. (Foto: Franck FIfe © AFP or licensors)

- Så vidt jeg kan forstå, er der blot solgt 16.000 af 50.000 mulige billetter til kampen, der spilles på Ernst Happel Stadion i Wien. Så at komme fra knap 80.000 tilskuere i St. Denis til tomme sæder i Østrig kan virke lidt dødt. Spillerne skal selv være med til at skabe intensiteten, vurderer Andreas Kraul.

- Hjulmand har fortalt, at det bliver en mental opgave at gå fra den store scene og give den hele armen mod verdensstjerner som Karim Benzema samt Kylian Mbappé til et møde med Østrig. Det hele kan jo være udlignet med et nederlag, selvom Danmark kommer fra en vigtig sejr på udebane over verdensmestrene.

Danmarks kamp mød Østrig bliver fløjtet i gang klokken 20.45 og kan følges i LIGA på P4, minut for minut på dr.dk eller ses på TV 2.