Rønnow i raketfart: Fra venstreback til suveræn sprællemand

Brøndby-målmanden er gået fra at være fyld til landsholdstræningerne til en startplads mellem stængerne.

Den 24-årige målmand Frederik Rønnow lader til at være typen, der bare løser de opgaver, han bliver sat til at udføre.

I 2015 skiftede han til Brøndby som afløser for den dygtige finske landsholdsmålmand Lukas Hradecky, men den populære finne var der ikke mange på Vestegnen, der kom til at savne alt for længe, da Frederik Rønnow lynhurtigt blev en succes for de blågule.

Det samme lader til at være tilfældet på det danske landshold, hvor Frederik Rønnow i den normale førstemålmand Kasper Schmeichels fravær uden problemer har fyldt både mål og støvler ud efter den erfarne Leicester-målmand.

- Da jeg var med i Japan sidste år, løb jeg og spillede venstreback det meste af samlingen, så det er gået stærkt lige pludselig, siger Frederik Rønnow om sin rolle i træningsturneringen Kirin Cup, som Danmark deltog i efter den kiksede kvalifikation til EM.

Tirsdag spillede Rønnow så lidt en anden rolle, da han stod en brandkamp i jubilæumskampen mod Tyskland, hvor Brøndby-målmanden diskede op med flere store redninger, der gav mindelser om Peter Schmeichels mirakler i EM-finalen for 25 år siden.

Nyder stor tillid

Frederik Rønnow er stensikker starter i lørdagens vigtige udekamp mod Kasakhstan i VM-kvalifikationen, hvilket bliver den unge målmands sjette optræden i rødt og hvidt.

Den tidligere Horsens-målmand debuterede i august 2016.

- Det har været fedt og stort for mig personligt at få lov til at være så meget involveret i en kvalifikation, siger Frederik Rønnow, der, selvom han stadig er at betragte som en af de nye i trøjen, nyder stor opbakning blandt landsholdstruppens mere rutinerede kræfter.

FC København-spilleren William Kvist var tidligt imponeret.

- Jeg synes, man kunne se det fra start af, at ham ville man ikke være bange for at sætte ind i hvilken som helst kamp faktisk.

Frederik Rønnow kan med endnu en flot kamp i rødt og hvidt gøre sig endnu mere til i forhold til interesserede klubber, da han i denne sommerpause søger nye udfordringer efter en flot sæson i Brøndby.

Rønnow og resten af landsholdet løber på banen mod Kasakhstan lørdag klokken 18:00. Kampen vises på Kanal 5, mens der også kan lyttes med på P3.

Facebook
Twitter