Roligan i Slovakiet: 'Taber vi 8-1, er det stadig en sejr'

Steen Andersen får en noget anden oplevelsen, end han havde ventet, når han i aften skal se landskamp.

- Det var godt nok ikke lige det, jeg forventede, da jeg købte billetten.

Det siger Steen Andersen fra Hundested, der er rejst til Slovakiet for at se det alternative landshold, eller nødlandsholdet, spille mod slovakkerne i aften.

Han købte sin billet til kampen helt tilbage i foråret, men da han hørte, at det ikke er det rigtige landshold, han kommer til at se, var han alligevel ikke i tvivl om, hvorvidt han skulle sætte sig ind i flyet eller ej.

- Det er altid rart at se fodbold, og når der er landskamp, så skal man være der, siger Steen Andersen, der kun har misset tre landskampe på 22 år - og de var alle træningskampe på udebane som den i aften.

Det alternative landshold består af anden divisions- og seriespillere, som det i sidste øjeblik lykkedes DBU at skrabe sammen til aftenens venskabskamp i Slovakiet. DBU var nødsaget til at lede i de lavere rækker efter spillere, der kunne stille op til kampen i aften. Konflikten mellem DBU og landsholdsspillerne betyder nemlig, at det normale landshold har meldt afbud til kampen.

Og i dag er der som noget ret usædvanligt på en kampdag planlagt en let gang træning, så nødlandsholdet kan komme til at spille bare en smule fodbold sammen, før det går løs i aften.

- Det er lige lovligt alternativt, siger Steen Andersen.

Glæder du dig alligevel til at se kampen?

- Jeg glæder mig altid. Jeg håber bare ikke, at vi bliver totalt ydmyget. Hvis vi taber 8-1, så er det stadig sejr. Men hvis vi taber 12-1, så er det en ydmygelse.

Et klart overtal af spillere fra 2. divisionsklubber har fundet vej til holdet, mens der også er blevet plads til et par stykker fra Sjællands- og Danmarksserien.

Sidste efterår lå DBU i en lignende sag med kvindelandsholdet. Konflikten betød, at danskerne blandt andet ikke stillede op til en VM-kvalifikationskamp mod Sverige.

DBU blev siden idømt en bøde på omkring 1,5 millioner kroner af det europæiske fodboldforbund, UEFA, og desuden tildelt en betinget straf om udelukkelse fra EM- og VM-slutrunder, hvis landsholdet inden for de næste fire år igen melder afbud til en kamp.

Kampen mellem Danmark og Slovakiet spilles klokken 20.45 og vises på Kanal 5. Kampen spilles i aften onsdag klokken 20.45 og kan følges på Kanal 5, i Liga på P3 og i livetekst her på dr.dk/sporten.