Schmeichel efter Nations League-triumf: 'Vi går en spændende tid i møde'

Gruppesejren i Nations League er begyndelsen på en ny, spændende tid for fodboldlandsholdet, siger Schmeichel.

Kasper Schmeichel gav sine målmandshandsker væk til en dansk fan efter sejren over Wales. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Der venter flere store oplevelser for det danske fodboldlandshold, eftlandsholder at Danmark fredag aften vandt 2-1 ude over Wales og rykkede op på øverste niveau i Nations League.

Det siger landsholdsmålmand Kasper Schmeichel, der også glæder sig over, at danskerne med gruppesejren også er sikret en ekstra mulighed for at komme med til EM i 2020.

- Det var en vigtig sejr. Det var det, vi sigtede efter. Vi går en spændende tid i møde, men vi har også sikret os en playoff, hvis det nu skulle gå helt galt (i EM-kvalifikationen, red.), siger Kasper Schmeichel til DR Sporten.

Undervejs havde det danske plankeværk flere vigtige redninger. Han var blandt andet helt oppe i målhjørnet for at redde et frispark fra Gareth Bale, da Danmark førte 1-0.

  • Kasper Schmeichel øjeblikket før han forhindrede Gareth Bale i at udligne for Wales. (Foto: GEOFF CADDICK © Scanpix)
  • Kasper Schmeichel øjeblikket før han forhindrede Gareth Bale i at udligne for Wales. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
  • Kasper Schmeichel redder et ellers fantastisk frispark af Wales-stjernen Gareth Bale. (Foto: Matthew Childs © Scanpix)
1 / 3

Det lykkedes dog alligevel for walisernes største stjerne at score. Selv om målet ikke endte med at få betydning, irriterer det Kasper Schmeichel, at han for tredje gang i 2018 skulle hente bolden ud af målet i en landskamp.

- Det er frustrerende lige nu, men det er også et tegn på, hvor langt vi er kommet. At kan stå her og have vundet vores Nations League-gruppe, og have vundet på udebane, og så stadig være lidt skuffet, lyder det til DR.

I tillægstiden fik han et gult kort for at trække tiden. Dermed har han karantæne i den på papiret ubetydelige kamp mod Irland på mandag i Aarhus.

Det er dog ikke med Schmeichels gode vilje, at han må overvære kampen fra sidelinjen

- Det er aldeles ikke okay. Jeg synes, dommeren havde en skidt kamp, og endnu en dårlig beslutning har kostet mig en landskamp. Det er jeg ikke tilfreds med, siger han til DR.

Selvom Kasper Schmeichel har karantæne, så tager han stadig med til Aarhus, hvor landsholdet på mandag møder Irland klokken 20.45. Det er en kamp, som kan ses på kanal 5 eller høres i Liga på P3.

Facebook
Twitter