Schmeichel er med i opløbet om at blive verdens bedste målmand

Fifa meldte mandag ud, at danske Kasper Schmeichel er en af de tre målmænd, der kan blive kåret til verdens bedste målmand.

Kasper Schmeichel er med i opløbet om fornem Fifa-hæder efter en flot sæson, der blandt andet bød på et godt VM for landsholdsmålmanden. (Foto: DARREN STAPLES © Scanpix)

Den danske landsholdsmålmand Kasper Schmeichel er nomineret som én af tre finalister til at blive den seneste sæsons bedste målmand af Fifa.

Det skriver Det Internatinale Fodbold Forbund på sin hjemmeside.

De to andre finalister er belgiske Thibaut Courtois og franske Hugo lloris.

FIFA begrunder sin nominering af den danske landsholdsmålmand med hans imponerende VM-slutrunde, hvor han havde en redningsprocent på hele 91 procent, og ligeledes bider Fifa mærke i de tre straffesparksredninger, som Leicester-keeperen præsterede mod Kroatien i ottendedelsfinalen.

Årets bedste målmand bliver udpeget af et panel af FIFA-legender. Vinderen bliver annonceret på ’The Best FIFA Football Awards’ 24. september i år.

Sidste års vinder af den fornemme pris var den italienske keeper Gianluigi Buffon.

Pernille Harder var ligeledes nomineret som én af ti kandidater som sæsonens bedste kvindelige fodboldspiller, men hun blev siet fra i sidste ende, og er ikke længere med i opløbet.

Wolfsburg-spilleren vandt for nyligt prisen som sæsonens kvindelige fodboldspiller af Uefa.

Kasper Schmeichel har siden 2011 spillet i engelske Leicester City, hvor han i 2016 var med til at vinde klubbens første engelske mesterskab.

Schmeichel fik debut på det danske A-landshold i 2013 i venskabskampen mod Makedonien, og har siden spillet 39 kampe i landsholdstrøjen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter