Schmeichel om helikopterstyrt: 'Billederne vil altid være i mig'

Leicester føles tommere, efter at klubbens ejer døde i et helikopterstyrt, siger Kasper Schmeichel.

Den tragiske hændelse, hvor Leicesters klubejer, Vichai Srivaddhanaprabha, styrtede ned i sin helikopter og sammen med fire andre omkom lørdag 27. oktober vil altid blive siddende i hovedet på Leicester-målmand Kasper Schmeichel.

Det siger den danske landsholdsspiller, som så hændelsen fra nærmeste hold.

- Det er billeder, som vil blive hos en altid. Jeg var ikke den eneste, der var der, men det er noget, vi alle må leve med.

- Jeg så det, men jeg vil ikke rigtig gå så meget mere i detaljer med det. Jeg kan ikke sætte ord på, hvad det er for nogle tanker, der gik igennem mig. Det er stadigvæk lidt for tæt på, siger Kasper Schmeichel.

Leicester i sorg

60-årige Srivaddhanaprabhas helikopter styrtede ned ved en parkeringsplads lige uden for Leicesters stadion, efter at hans fodboldhold havde spillet 1-1 hjemme mod West Ham.

Siden har Leicester været i sorg, og det bliver klubben ved med.

- Det ville være løgn at sige, at det ikke var en hård periode. Vi har mistet en mand, som alle har haft en relation til. Klubben sørger lige nu, og det vil den gøre i lang tid. Når han ikke er der, føles klubben lidt tommere, siger Kasper Schmeichel.

Den danske målmand beskriver den afdøde klubejer som en meget vellidt person, fordi han på trods af stor rigdom ikke afveg fra sine menneskelige værdier.

Vichai Srivaddhanaprabha var altid hjælpsom over for alle spillere og andre ansatte i Leicester, uanset hvilken problemstilling de fremførte for ejeren, siger Schmeichel.

Ejeren er også årsag til, at Kasper Schmeichel på trods af status som en dygtig og eftertragtet målmand har spillet i Leicester siden 2011.

- Han har en kæmpe andel i, at jeg har været i Leicester i så lang tid. Som jeg sagde i det brev, jeg skrev, har han passet på mig fra første dag, jeg mødte ham. Jeg følte mig velkommen, og uanset hvilket problem han havde, så ville han altid gøre alt for at hjælpe.

- Da jeg forlængede min aftale i sommer, der havde en kæmpe andel i det.

- Leicester er en speciel klub. Jeg ved ikke, om man ikke forstår det, hvis man ikke er i klubben. Der er mange, som kommer og forlader en traditionel Premier League-klub, men i Leicester er der mange, som har været der i lang tid, siger Kasper Schmeichel.

Kasper Schmeichel havde et tæt forhold til Vichai Srivaddhanaprabha. (Foto: Carl Recine © Scanpix)

Gav spillerne tro på tingene

En af thailænderens store kvaliteter var, at han fik spillerne til at tro på deres drømme. Det var blandt andet derfor, at det var muligt for holdet at rykke op i Premier League og siden vinde et sensationelt mesterskab i 2016.

- Han sagde til mig, da jeg skrev under, at vi ville komme i Champions League. Med et hvilket som helst andet menneske ville man tænke, at han er ikke rigtig klog, men der var et eller andet ved ham.

- Han fik alle til at tro. Han havde en utrolig aura og ro omkring sig. Der var et eller andet over ham, som gjorde, at man troede på de ting, han sagde.

- Uden ham og hans familie var klubben ikke, hvad den er i dag. Vi kom op fra Championship og vandt Premier League og kom i Champions League. En ting er at lægge penge, det gør mange ejere, men han kom ind med en vision og fik os til at drømme og blive inspireret, siger Kasper Schmeichel.

Den afdøde Leicester-ejer, Vichai Srivaddhanaprabha, blev mindet med blandt andet blomster på parkeringspladsen, hvor hans helikopter styrtede ned. (Foto: PETER POWELL © Scanpix)

I den første kamp efter den tragiske hændelse vandt Leicester med 1-0 ude over Cardiff. Siden blev det til 0-0 på hjemmebane mod Burnley.

Før og efter begge kampe blev den afdøde klubejer mindet af spillere og fans.

Hændelsen har fyldt meget hos spillerne, men samtidig har de husket - i klubejerens ånd - at de som elitesportsudøvere har skullet toppræstere i kampene.

- Mens bolden har rullet, har jeg for mit vedkommende kunnet fokusere, men som man har kunnet se på billederne fra før og efter begge vores kampe, har det fyldt meget.

- Jeg ved ikke, om vi kan bruge fodbolden som terapi. Vi har altid spillet for ham og hans drømme og visioner, og det vil vi fortsætte med, siger Kasper Schmeichel.

Hele Leicesters spillertrup var i Bangkok 4. november i forbindelse med Srivaddhanaprabhas begravelse.

/ritzau/

FacebookTwitter