Schmeichels fantomkamp var ikke nok: ’Tror aldrig skuffelsen over dansk VM-exit vil gå væk’

Kasper Schmeichel ser tilbage på VM med et smil, men skuffelsen over at tabe til Kroatien sidder stadig i ham.

Man skal ikke have set meget fodbold med Kasper Schmeichel på banen for at vide, at han er en sand vinder. Det er det, det hele drejer sig om for ham – at vinde.

Derfor er det nok heller ikke den store overraskelse, at Danmarks nederlag i VM-ottendedelsfinalen stadig sidder den danske landsholdsmålmand. Og det er endda på trods af, at han stod en fremragende kamp.

- Skuffelsen bliver stadig bearbejdet. Det vil aldrig gå væk, tror jeg. Det vil altid være ’hvad nu hvis’. Den følelse vil altid være der, så den er der også stadig. Jeg tænker, hvad nu hvis jeg var gået til højre i stedet for venstre på Rakitic? De ting kører rundt i hovedet, forklarer Kasper Schmeichel.

- Men det er, hvad det er. Sket er sket, og vi kan ikke gøre noget ved det nu. Vi må kigge tilbage og lære fra det, og vi må være taknemmelige over, at vi har været med til en slutrunde med nogle fantastiske kampe. Det er lang tid, siden vi gjorde det sidst, siger han.

Inden kampen følte Kasper Schmeichel sig sikker på, at Danmark ville slå de stærke kroater. Selvtilliden på holdet var der masser af, og han havde selv stået en god turnering i de tre første kampe.

Derfor er det selvfølgelig med en endnu mere bitter smag i munden, at man efterfølgende kunne se, at Kroatien gik hele vejen til finalen, når nu kampen var så tæt.

Kasper Schmeichel hapser Luka Modric i den forlængede spilletid. (Foto: MARTIN MEISSNER © Scanpix)

- Jeg var overbevist om, at vi ville nå langt, hvis vi var gået videre. Når du ser de kampe, som Kroatien spiller for at komme i finalen, så var det kampe, som vi også helt sikkert kunne have vundet. Så den følelse vil altid være der, men vi kan ikke rigtig bruge den til noget, siger Leicester-målmanden.

- Jeg kan se tilbage på VM som en rigtig god oplevelse som en helhed, men skuffelsen vil altid sidde der. Vi havde potentialet til at nå længere. Og at det blev afgjort på straffespark og ikke på, hvad man vil kalde det bedste hold. Det vil selvfølgelig altid være ærgerligt, forklarer Kasper Schmeichel.

Kan ikke bruge fortiden til noget

Det var ikke nok med, at den danske målmand reddede to straffespark i selve konkurrencen til sidst. Han tog jo også Luka Modric, som senere er blevet kåret til verdens bedste fodboldspiller, i forlænget spilletid.

Det gjorde selvfølgelig, at Kasper Schmeichel modtog meget ros på trods af det danske exit, og han blev også nomineret til verdens bedste målmand tidligere på året.

- Jeg kan ikke rigtig bruge fortiden til så meget. Jeg er selvfølgelig stolt af at være nomineret, men jeg har en følelse af, at det er det niveau, jeg har været på i lang tid. Jeg burde måske have spillet nogle flere slutrunder i min tid. Jeg tænker dog kun fremad og på, hvad vi går i møde med landsholdet nu, forklarer målmanden.

Kasper Schmeichel sammen med sin hustru Stine ved Fifas prisuddeling. (Foto: John Sibley © Scanpix)

- Jeg er spændt på, hvad det her hold kan drive det til, fordi vi har et ungt hold, og vi spiller god fodbold, og vi er meget svære at slå, siger Kasper Schmeichel.

Der venter Danmark en EM-kvalifikation i 2019, hvor billetten skal sikres til en slutrunde, hvor danskerne, hvis de kvalificerer sig, får fornøjelsen af at spille mindst to kampe hjemme i Parken.

Forkert billede af landsholdsspillerne

Det lyder som en unik mulighed for det danske landshold til at skabe en folkefest, og hvis man spørger Kasper Schmeichel, så kan han ikke vente med at vise alle de gode sider frem med de rød-hvide.

- Der er blevet skrevet og sagt rigtig meget om det her hold, som er aldeles usandt på rigtig mange måder. Det er et hold, som vil det danske landshold mere end noget andet. Folk møder op til landsholdet med kæmpe entusiasme, gejst og vilje for at vinde. Det er en ære at repræsentere Danmark, siger landsholdsmålmanden.

- Det er et billede, som ikke er blevet portrætteret i offentligheden og medierne. Jeg håber, at vi kan blive ved med at prøve og arbejde på, fordi hvis folk virkelig så, hvordan spillerne har det i den her organisation, så ville det se, at det er noget, som de her spillere rigtig gerne vil, og de er meget beærede over at være her, forklarer Danmarks bagerste mand.

Hvis du vil se mere med Kasper Schmeichel og det danske fodboldlandshold, så er det værd at overveje at tænde fjernsynet de kommende dage.

Klokken 20 onsdag aften kommer der ’Året der gik’ på DR1, hvor Kasper Schmeichel og straffesparkskonkurrencen bliver berørt, og torsdag klokken 19 ligeledes på DR1 sender vi en times program med højdepunkterne fra VM i Rusland.

Facebook
Twitter