Schmeichels faste blik siger det hele: Danmark er én sejr fra VM, men 'arbejdet skal gøres færdigt'

På mandagens pressemøde slog landstræner Hjulmand, Andreas Christensen og Kasper Schmeichel fast, at holdet ikke har kvalificeret sig til VM endnu.

Kasper Schmeichel, Andreas Christensen og Kasper Hjulmand nægtede at tage glæderne på forskud. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Den underliggende præmis - at de rejseansvarlige hos DBU i Brøndby allerede kigger på flyafgange til VM i Qatar næste år - købte ingen, hverken landstræner Kasper Hjulmand, Andreas Christensen eller Kasper Schmeichel.

Mandagens pressemøde var med faste blikke, snuden i sporet og fokus på at slå Østrig tirsdag aften i et fyldt Parken. Først da kan vi tale om en mission, der lykkedes. Sejr er nemlig lig med VM-billet.

Men arbejdet skal altså gøres færdigt, slår Hjulmand fast.

- Vi skal først kvalificere os. Det har vi ikke gjort endnu, men vi er i en god position. Det er svært at komme til VM. Lad os tale om det, når det er sket. Vi er dybt fokuseret på at spille i morgen (tirsdag, red.), siger Danmarks landstræner.

Andreas Christensen stemmer i.

- Som Kasper (Hjulmand, red.) siger, er vi der ikke endnu. Over diverse kvalifikationer har vi gjort det svært for os selv. Lige nu er vi i en god position og vil ikke tage noget forgivet, siger forsvarsspilleren.

- At vi kan præstere på den her måde er virkeligt stærkt. Det skal vi nyde og støtte op omkring, siger landstræner Kasper Hjulmand. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Begynder de danske spillere at fokusere på alt muligt andet, kan det koste på banen, mener Kasper Schmeichel.

- Hvis du fjerner noget fokus fra spillet, så mister du noget. På det her niveau er det nok til at tabe, siger han.

Målmanden har i Danmarks syv VM-kvalifikationskampe set holdkammeraterne hagle mål ind, 26 af slagsen, mens han selv har holdt samtlige modstandere fra at score.

Det skriger suverænitet, kvalitet og andre positive gloser, der ender på 'tet'. Frugterne af mange års hårdt arbejde fra tidligere trænere og ude i talentafdelingerne, mener landstræner Hjulmand.

Da danskerne mødte Østrig i marts, blev det til en 4-0 sejr på udebane. Det resultat betyder dog ingenlunde, at foden skal lettes fra speederen.

- Østrig er et stærkt hold, og vi ser det på ingen måder som en nem kamp. Det bliver tæt, og vi skal gøre vores bedste for at få det ønskede resultat, siger Kasper Hjulmand.

Landstræner Kasper Hjulmand, Andreas Christensen, Kasper Schmeichel svarede mandag på pressens spørgsmål forud for tirsdagens VM-kvalifikationskamp mod Østrig i Parken. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Senest Danmarks fodboldherrer deltog ved et VM var i 2018 i Rusland. Her kom kvalifikationen i hus efter en magisk aften i Irland, hvor danskerne indtog Dubling og rejste hjem med en 5-1 sejr.

Denne gang rækker landsholdet ud efter det samme - og nu tilmed med hjemmebanepublikummet i ryggen.

- Det er ingen hemmelighed, at det altid er noget specielt at spille i Parken. Det har jeg sagt mange gange før. Der er ikke andre steder, jeg hellere vil spille end i et fyldt Parken, siger Kasper Schmeichel.

- Vores fokus er dog ikke på selve omstændighederne, eller hvor det er. Det handler om at gøre det. At kunne gøre det hjemme er kun ekstra specielt, men fokus er at gøre jobbet færdigt, siger Danmarks målmand.

Facebook
Twitter