Se eller gense triumfen på Wembley

I dag er det 30 år siden, Danmark slog England 1-0. Her kan du se hele den berømte kamp.

Den 21. september 1983 vandt Danmark 1-0 over England på Wembley. En sejr, der fortsat står som en af det danske landsholds største triumfer nogensinde.

Allan Simonsen scorede det danske mål på straffespark - dømt mod Phil Neal, der ramte bolden med hånden - og senere på året sluttede Danmark som nummer et i sin EM-kvalifikationsgruppe.

England sluttede på andenpladsen et point efter, men med en bedre målscore. Var matchen på Wembley endt uafgjort, var Danmark altså - alt andet lige - ikke kommet til EM i Frankrig året efter, og måske var landsholdets Dynamit-epoke så slet ikke sat i gang.

England havde faktisk en stor chance for at få det ene point, idet Luther Blissett var tæt på at score til allersidst. Men Ole Kjær diskede op med en god refleksredning, og så var sejren i hus.

Øverst på siden kan du se hele den berømte kamp fra 1983.

Allan Simonsen scorede sejrsmålet i det 36. minut, men allerede efter 50 sekunder havde Michael Laudrup en stor chance for at bringe Danmark foran. Han var alene med Peter Shilton i det engelske mål, men kom til at tage et træk, der var lidt for langt.

- Åh, nej-nej, det er da også næsten for meget af forlange efter 50 sekunder at komme i spidsen mod England, som det lød fra DRs kommentator Svend Gehrs.

Holdopstillinger

England: Peter Shilton - Phil Neal, Kenny Sansom, Russell Osman, Terry Butcher - Sammy Lee (Luther Blissett 77.), Ray Wilkins, John Gregory - Paul Mariner, Trevor Francis, John Barnes (Mark Chamberlain, 70).

Danmark: Ole Kjær - Ole Rasmussen, Ivan Nielsen, Morten Olsen (Jan Mølby, 86.), Søren Busk - Søren Lerby, Jens Jørn Bertelsen, Jesper Olsen, Allan Simonsen - Michael Laudrup (Preben Elkjær, 46.), Klaus Berggreen 

Har du særlige minder fra sejren på Wembley? Eller blot en kommentar? Så skriv herunder!