Sikrer historiske Danmark VM-billetten mod Israel? 'Vi kommer ikke over mållinjen, men meget tæt på'

Danmark kan komme meget tæt på en VM-billet i aften, når Israel gæster Parken.

De danske spillere kan muligvis snart juble over en billet til VM. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Fem kampe, fem sejre og en målscore på 17-0

Kun Danmarks semifinalemodstander fra EM, England, har klaret sig lige så godt i den europæiske VM-kvalifikation. Englænderne har dog ikke som Danmark formået at holde buret rent.

Tager man et kig i europæisk fodbolds historiebøger, er der faktisk ikke mange landshold, der har præsteret netop det.

Det fortalte landstræner Kasper Hjulmand på landsholdets pressemøde forud for VM-kvalifikationskampen mod Israel.

- Så vidt vi har kunnet støve op, så er fem sejre i fem kvalifikationskampe og clean sheet (ingen mål imod, red.) en tangering af rekorden i Europa, siden man i 1960’erne begyndte med de her kvalifikationer. Det er kun sket to gange før, siger Kasper Hjulmand.

- Det er ekstremt, og det havde vi ikke regnet med, inden kvalifikationen startede. Det er jo ekstremt. Det er en fantastisk resultatrække, som man ikke kan regne med, og hvor man også skal knibe sig selv lidt i armen. Det er ekstraordinært.

Der var ikke kun smil at spore hos Kasper Hjulmand, da han og landsholdet hev en kneben 1-0-sejr i land på Færøerne i lørdags. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

De sublime resultater er medvirkende til, at det danske landshold i aften på hjemmebanen i Parken mod Israel kan tage et stort og vigtigt skridt mod VM i Qatar om et år.

En sejr kan ikke matematisk sikre Danmark førstepladsen i gruppen, som kan veksles til en VM-billet, men i praksis kan de danske drenge have det ene ben i Qatar.

Med en sejr vil Danmark have minimum syv point ned til andenpladsen med fire kampe tilbage af kvalifikationen. En situation, som landstræneren er ganske godt tilfreds med.

- Det er en unik, fantastisk situation. Det er ikke sket for Danmark før. Men det kan være en lang og bøvlet vej, hvis vi ikke vinder den næste, siger Kasper Hjulmand til DR Sporten.

- Omvendt er der en kæmpe gevinst ved at slå Israel. Så medgiver jeg, at vi tager et kæmpe skridt op mod den målstreg, der hedder en kvalifikation. Vi kommer ikke hen over mållinjen, men vi kommer meget tæt på den.

"Det er næsten for godt til at være sandt", fik han fortalt på pressemødet, hvor han også beskrev motivationen for at undgå andenpladsen i gruppen.

Den sender nemlig landsholdet sammen med de ni andre andenpladser i Europas kvalifikationssystem og to hold fra den europæiske sideturnering Nations League i et playoff-system.

Mikkel Damsgaard, som mange under slutrunden blev bekendt med for første gang, har gennemgået en vild udvikling på landsholdet siden sin debut på A-landsholdet for under et år siden. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Kun tre af de i alt 12 hold booker billet til VM, og det er derfor særdeles vigtigt for det danske landshold at sikre billetten så tidligt som muligt. Mikkel Damsgaard, der fik en af hovedrollerne under EM-slutrunden, glæder sig da også til Israel-kampen, som kan sparke Danmark tæt på målet.

- Vi glæder os rigtig meget til den næste kamp, og vi kan jo næsten sparke os ind over målstregen. Vi kan give os en rigtig god mulighed for at stå rigtig godt til de allersidste kampe og næsten kvalificere os til VM, siger han til DR Sporten.

Du kan høre Kasper Hjulmand fortælle om betydningen af en tidlig kvalifikation i videoen herunder:

Det kan have stor betydning for blandt andet forberedelserne frem mod VM, at Danmark allerede med en sejr mod Israel er tæt på at have sikret førstepladsen. Det er en stor motivation for Kasper Hjulmand at sikre VM-billetten så tidligt som muligt.

- Det, at man ikke skal stå på den sidste dag og skal have et resultat i Skotland, hvor alt kan ske, er en stor motivation for os.

- At få kvalifikationen tidligt betyder en helt anden ro og forberedelse hen mod en VM-slutrunde. Man kan komme tidligt i gang og begynde at forberede rigtig mange ting hen imod det spillemæssige og organisatoriske, siger Hjulmand.

Danmark møder Israel i aften klokken 20.45. Du kan følge kampen i LIGA på P3 eller live i tekst på DR.dk. Kampen kan også ses på Kanal 5.

FacebookTwitter