Simon Kjær forsvarer dopingdømt Peru-anfører: Tag ham med til VM

Anførerne for Perus VM-modstandere forsøger at overtale Fifa til at ophæve Paolo Guerreros karantæne.

Simon Kjær er gået sammen med franske Hugo Lloris og australske Mile Jedinak som medunderskriver på et brev til FIFA. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Den karantæneramte anfører for Perus fodboldlandshold, Paolo Guerrero, kommer, som det ser ud nu, ikke med til VM i Rusland, men det kan måske ændre sig.

I hvert fald får Guerrero nu hjælp fra uventet side i form af anførerne for Perus modstandere i det indledende gruppespil, Danmark, Frankrig og Australien, skriver nyhedsbureauet AFP.

Danmarks anfører, Simon Kjær, er sammen med Australiens Mile Jedinak og Frankrigs Hugo Lloris medunderskrivere på et brev til Fifa, hvor det internationale fodboldforbund opfordres til at ophæve Guerreros karantæne.

- Efter 36 års fravær vender Peru tilbage til fodboldens ubetinget største scene, og vi mener, at Paolo Guerrero skal have lov til at stå i spidsen for sit land og fejre, hvad der bliver et højdepunkt i karrieren, skriver de tre spillere.

Simon Kjær, Mile Jedinak og Hugo Lloris opfordrer Fifa til midlertidigt at afbryde Guerreros karantæne, så længe Peru fortsat er med i VM.

Hård dom fra Sportsdomstol

Fifa idømte 8. december sidste år i første omgang Guerrero en karantæne på et år for brug af kokain.

Senere i december halverede en appelinstans i fodboldforbundet straffen, hvilket betød, at Guerrero kunne deltage ved VM.

Men forrige mandag røg han igen ud i kulden, da Den Internationale Sportsdomstol (CAS) spærrede Guerrero fra at spille fodbold i 14 måneder.

Beslutningen har fået den internationale spillerforening Fifpro til at udtrykke sin støtte til Guerrero forud for et møde om sagen med Fifa.

- Et håb, om at jeg kan spille VM, er dukket op. Det er min store drøm, siger Guerrero ifølge AFP.

"Uretfærdig og ude af proportioner"

Fifpro fremhæver, at Fifa og CAS er enige om, at den 34-årige Guerrero var uvidende om, at han indtog et forbudt stof, samt at det ikke havde nogen præstationsfremmende effekt.

Og derfor er karantænen på 14 måneder ifølge Fifpro "uretfærdig og ude af proportioner".

Guerrero leverede den positive dopingtest efter en 0-0-kamp mellem Peru og Argentina i VM-kvalifikationen i oktober, og karantænen er sat til at tælle fra 3. november sidste år.

Flamengo-angriberen har tidligere hævdet, at han ikke har taget kokain, men at stoffet er havnet i kroppen på anden vis.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk