Simon Kjær: Vi skal have fundet ud af, hvorfor det ikke fungerer

Det danske landshold skal kigge sig selv i spejlet, mener Simon Kjær efter den totale nedtur mod Sverige her til aften.

Danmark vs Sverige i Parken i København 17.11.2015. Svensk sejr. Simon Kjær. (Foto: Claus Bech/Scanpix 2015) (Foto: Claus bech © Scanpix)

En placering som tredje bedst i puljen og kun otte mål scoret i otte kampe, krydret med to playoff-kampe mod Sverige og et exit fra EM i det forjættede land Frankrig, men intet mangel på talent. Det var Simon Kjærs analyse efter aftenens 2-2 kamp mod Sverige.

- Når vi kigger på vores talent og erfaring, så synes jeg egentlig vi står okay, men det har jo ikke fungeret, og det skal vi jo have fundet ud af hvorfor, det ikke har. Jeg er fortrøstningsfuld omkring det spillermateriale, som den nye træner, han får. Det ser lovende ud, selvom det ikke ser sådan ud på resultaterne lige pt.

Nicolai Jørgensen er som Simon Kjær også fortrøstningsfuld, når det kommer til landsholdets fremtid, og håber på selv at være en del af det i mange år og mener, at der i fremtiden nok må ske noget nyt for det danske landshold.

- Det sker vel automatisk, men der er jo mange af de bærende spillere, der ikke er så gamle endnu. Der kommer nye ind og ud, og forhåbentlig finder vi ud af det hen ad vejen. Jeg ved ikke, om man kan kalde det for et generationsskifte, men noget nyt sker der jo nok, fortæller Nicolai Jørgensen.

Ikke overraskende valgte Morten Olsen at stoppe sin karriere som landsholdstræner. Den nyhed så flere spiller til at hylde Morten Olsen som en person, der gennem flere årtier har opnået store resultater både som træner og spiller for det danske landshold. Blandt andet fortalte Riza Durmisi, at det som ny landsholdstræner bliver svært, hvis man skal opnå samme hæder og ære, som Morten Olsen har gjort.

- Det, Morten Olsen er gået igennem, er selvfølgelig helt ubeskriveligt. De resultater, han har opnået, de slutrunder han har været med til gør, at den næste, der skal være landstræner, får svært ved at træde i hans fodspor.

Hvem den nye træner bliver, er der endnu ikke kommet nogen meldinger om, men formand for DBU, Jesper Møller, fortalte efter kampen, at arbejdet med at finde en erstatning, vil gå i gang i morgen.

FacebookTwitter