Simon Kjærs skade falder både på et godt, men også et meget uheldigt tidspunkt

Simon Kjær er ude det næste halve år. Timingen er både god og dårlig, vurderer DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul.

Simon Kjær har aldrig været så komfortabel på en fodboldbane, som han har været i 2021, fortæller DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul. (Foto: Russell Cheyne © Ritzau Scanpix)

Ét minut gik der af AC Milans kamp mod Genoa, før han lå i græsset.

Den danske landsholdsanfører Simon Kjær fik et vrid i knæet i onsdagens Serie A-opgør, og måtte bæres ud fra banen på en båre. Siden har han været under kniven for at få opereret sit korsbånd, der var blevet beskadiget under kampen.

Nu venter en længere genoptræning så for den danske forsvarsspiller - omtrent et halvt år, hvis man skal være mere præcis. Det skriver danskerens klub, AC Milan, på sin hjemmeside.

- Kjær har det godt og er ivrig efter at komme i gang med rehabiliteringsprocessen med det samme, skriver AC Milan.

Efter ét minut på banen af onsdagens kamp faldt Simon Kjær til græsset og måtte senere lade sig udskifte. (Foto: MASSIMO PINCA © Ritzau Scanpix)

Slutningen på 2021 bliver derfor ikke helt, som resten af året har været. Med brystkassen fremme har den blonde dansker gået forrest både hos AC Milan og på landsholdet, og som prikken over i'et for de mange store præstationer året har budt på, blev han tidligere på ugen hyldet som verdens 18. bedste spiller ved den prestigefyldte Ballon d'Or-kåring.

Skader kommer altid på uheldige tidspunkter, fortæller DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul. Men at Simon Kjær skulle blive skadet netop nu, er absolut ikke den heldigste timing.

- Jeg kan ikke huske, at han har været bedre form, så det er så ærgerligt. Han har virkelig fundet sig til rette i klubben og i Serie A igen, og det har været en fornøjelse at se ham. Så på den måde er det super bittert, siger Andreas Kraul.

Skal man dog finde noget positivt at sige om skaden, er det paradoksalt nok også timingen - bare set med danske briller.

For om et år venter et verdensmesterskab i Qatar, og med seks måneders genoptræning og god tid til at komme i kampform til efteråret burde Simon Kjær godt kunne blive klar til at blive en del af den slutrunde.

- Det havde været svært at se ham blive klar til en sommer-slutrunde.

- Man har en forhåbning om, at han kan nå at komme tilbage, og også komme i god form så det ikke er udelukket, at han kan komme tilbage og spille VM for Danmark, siger Andreas Kraul.

Simon Kjær sammen med sin kone, Elina, ved Ballon d'Or-gallaen. (Foto: BENOIT TESSIER © Ritzau Scanpix)

'Han vil overvinde den her situation'

Timing er dog ikke noget, man kan glæde sig over i AC Milan.

Klubbens træner, Stefano Pioli, er i 'dyb forfærdelse' over skaden til den danske landsholdsanfører og fortæller, ifølge klubbens hjemmeside, at man kommer til at mangle hans kvaliteter både på og uden for banen.

- Simon er en vital del af vores omklædningsrum, når det kommer til intelligens og karisma, og vi er alle meget tæt på ham.

AC Milan-trænerne er dog overbevist om, at hans danske forsvarsspiller nok skal komme ovenpå igen.

- Vi er bekymrede for skaden, men ved, at han vil overvinde den her situation, for han er stærk, siger Stefano Pioli.

Også Danmarks landstræner, Kasper Hjulmand, har stor tiltro til, at Simon Kjær kommer stærkt tilbage.

- Vi bakker Simon op alt det, vi kan, og håber, at han kommer stærkt igen, både i klubben og for vores landshold. Simon har en fantastisk styrke og kan helt sikkert kæmpe sig tilbage, siger Hjulmand ifølge landsholdets Instagram-profil.

Om den danske landsholdsanfører har lysten, motivationen og ærgerrigheden til at komme stærkere tilbage end nogensinde før, er DR Sportens fodboldkommentator heller ikke i tvivl om.

Men AC Milan-spilleren har gennem karrieren været plaget af flere skader, og i det rødbedefarvede pas står der også 1989 ud for fødselsåret.

Netop alderen, der i fodboldhenseende efterhånden nærmer sig den høje ende, vil være en af de eneste ting, der kan spænde ben for, at danskeren skulle nå tilbage til sit tårnhøje niveau fra 2021.

- Han vil jo være 33, når han skal spille igen.

- Men jeg tror også godt, han kan komme sig, siger Andreas Kraul.

FacebookTwitter