Sisto har ikke mange minutter i benene: 'Tager det ikke så tungt'

Den danske kantspiller vælter sig ikke i spilletid i sin spanske klub Celta Vigo, der mandag skiftede træner.

Pione Sisto har ikke fået meget spilletid i Celta Vigo denne sæson. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Blot 413 minutter på græs er det blevet til for Pione Sisto i denne sæson i det spanske.

Minutterne skal fordeles på ti kampe, og vurderet ud fra Celta Vigos seneste seks kampe med Sisto i truppen, ser det ud til, at rollen som indskifter er blevet foruroligende permanent.

Sådan ser landsholdets assistenttræner, Jon Dahl Tomasson, dog ikke på det. Kantspilleren er siden VM blevet mødt af kritik for sine præstationer i rødt og hvidt, men selv med manglende spilletid på klubholdet har den 23-årige spillers udtagelse til landsholdet aldrig været i fare.

- Vi har overhovedet ikke været i tvivl om at udtage Pione Sisto. Vi ved, hvad Pione kan og står for. Det er rigtigt, at han ikke har spillet så meget siden seneste landsholdssamling, men nu er træneren blevet fyret i Celta Vigo, så det kan være, han får noget mere tid på banen, siger Jon Dahl Tomasson.

Ikke udelukkende negativt

Mandag fyrede Celta Vigo Antonio Mohamed som cheftræner. Dermed skal Pione Sisto, Mathis Jensen og Andrew Hjulsager i stedet trænes af portugisiske Miguel Cardoso.

Trænerskiftet er da også noget, som kan få Pione Sisto tilbage i varmen, vurderer spilleren selv.

- Det, der sker for mig lige nu, det sker også for mange af mine kolleger. Det er en del af spillet, så det handler om ikke at lade sig rive med af den negative side af det, men fokuserer på det gode. Nu kommer der en ny træner til, så vi må se.

- En ny træner giver mig god mulighed for at spille mere, så det bliver spændende at se. Men uanset, hvilken træner, jeg har, så er det op til mig selv.

I Celta Vigos to seneste kampe har Pione Sisto slet ikke været med i truppen. Mod Real Betis for ni dage siden var der personlige årsager til afbuddet, men mod Real Madrid i weekenden var han slet og ret udeladt.

- I starten var det svært at ryge ud af holdet, men nu tager jeg det ikke så tungt. Man vælger selv, om man vil se på de positive eller negative ting. Jeg mener ikke, at det udelukkende er negativt, at jeg ikke spiller så meget. Nogle af de bedste spillere er dem, der har oplevet flest nedture, siger Pione Sisto.

Pione Sisto er startet inde i Danmarks seneste tre landskampe efter sommerens VM.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter