Skader og travlt program tvinger Hjulmand til at ryste posen i aften

Den danske landstræner Kasper Hjulmand må undvære flere spillere til aftenens kamp mod Østrig.

Kasper Hjulmand bliver nødt til at tænke på spillernes helbred i jagten på dansk sejr. (Foto: Geoffroy Van Der Hasselt © Ritzau Scanpix)

Når Danmark i aften tager hul på den anden kamp i Nations League-gruppespillet, bliver det ikke med samme opstilling som i fredagens sejr over Frankrig.

Her sørgede indskiftede Andreas Cornelius for en glimrende dansk start på Nations League-gruppespillet, da han 'spiste tre franskmænd' og scorede to gange på Stade de France.

Og netop den dobbelte målscorer kan komme i spil til en startplads, da fredagens foretrukne spydspids, Kasper Dolberg, døjer med en øm skulder. Samtidig er angrebskollega Jonas Wind også tvivlsom til mandagens kamp i Wien.

Men det er ikke kun skader, der tvinger Hjulmand til at skifte trøjenumrene på taktiktavlen. Det tætpakkede program spiller også ind. For efter mandagens opgør mod Østrig, er landsholdet kun halvvejs med denne måneds kampe.

Derfor lover den danske landstræner forandringer, når der bliver fløjtet op i Wien klokken 20.45 mandag.

- På et eller andet tidspunkt skal der roteres. Det kan ikke lade sig gøre at spille med de samme 11 i fire kampe. Så vi bliver nødt til at rotere allerede nu, siger Kasper Hjulmand på et pressemøde inden kampen mod Østrig.

Andreas Cornelius spillede sig ikke længere væk fra en startplads med sit indhop mod Frankrig, hvor den 29-årige angriber stjal overskrifterne. (Foto: Jean-Francois Badias © Associated Press)

Den danske landstræner glæder sig over Nations League-kampene, men samtidig har han stor respekt for den lange sæson, som spillerne har været igennem i deres klubber.

- Jeg gør, hvad jeg kan for at passe på spillerne, samtidig med at vi spiller for at vinde. Så selvfølgelig har jeg tanker på, hvordan vi kan sørge for at være så friske som muligt, så vi kan spille med den intensitet og kvalitet, som vi gerne vil, siger han.

Kasper Hjulmand har modtaget afbud fra blandt andre anfører Simon Kjær, der er på vej tilbage fra en skade. Derudover er forsvarskollega Andreas Christensen tvivlsom til Østrig-kampen, da han netop er blevet far.

Afbuddene er dog ikke noget, manden ved roret bruger så meget krudt på. Han er glad for dem, han har.

- Jeg har ingen bekymringer, når jeg kigger på de spillere, jeg har (til rådighed, red.), siger Kasper Hjulmand.

Kasper Hjulmand skal med sine assistenter, Morten Wieghorst og Christian Poulsen, få spillerkabalen til at gå op i et tæt kampprogram. (Foto: GEORG HOCHMUTH © Ritzau Scanpix)

Trods skader glæder han sig over den kamp om pladserne, der hersker på det danske landshold.

- Det bedste for et hold er konkurrence. For spillerne skal præstere, der skal skærpes, og de ved, at der er nogen, der står og kæmper for deres plads, siger Kasper Hjulmand.

God start, men ingen snak om førsteplads

Danmarks indledning på Nations League var en overraskelse, der ikke lige lå i kortene, vurderer DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul.

- Det hele er lige pludselig blevet åbnet meget fint op. Hvis man kiggede på puljen inden, ville man sige, at den sværeste kamp var på udebane mod Frankrig. Den har de vundet.

- Så hvis Danmark vinder i Wien, så ligger de med seks point efter to kampe og vil være rigtig godt på vej i forhold til at kunne spille Final 4 for første gang, siger Andreas Kraul.

Danmark var én sejr fra at spille sig blandt de fire sidste i Nations League i efteråret 2020, men Belgien tog pladsen, da de slog Andreas Christensen og kompagni med 4-2. (Foto: François Lenoir © Ritzau Scanpix)

Vinderen af Nations League-gruppen avancerer til et Final 4-stævne med de øvrige puljevindere fra turneringens øverste lag, hvor der spilles om medaljer. Kasper Hjulmands drøm som dansk landstræner.

- Drømmen er altid det største, drømmen er, at vi skal vinde noget med det her hold. For at vi kan gøre det, skal vi blive bedre, lægge på vores spil og arbejde stinkende hårdt, siger han.

For drømme er en ting. Det primære fokus er noget andet, og dét ligger på aftenens topkamp mod Østrig, der lagde ud med at slå Kroatien med 3-0 på udebane.

- Den bedste måde at få flest mulige resultater er at tage det, der ligger lige foran dig, siger Kasper Hjulmand, der mener, at det for tidligt at tale om en dansk førsteplads.

- Det kan se helt anderledes ud efter kampen mod Østrig. Vi tager en kamp ad gangen, siger han.

Alligevel har Kasper Hjulmand tilladt sig at kigge lidt længere frem i kalenderen, hvor han har særligt øje på en kamp.

- Vi har hele tiden haft drømmen om, at den sidste gruppekamp mod Frankrig kan blive en kamp, hvor der er noget på spil. Det kunne være fedt at møde Frankrig i september med en mulighed for at vinde det hele, siger Kasper Hjulmand.

Først gælder det dog kampen mod Østrig, som kan følges i LIGA på P4, minut for minut på dr.dk eller ses på TV 2 fra klokken 20.45.