Skyggeboksning i solen: Danmark nedkæmper ferieramte gæster i sidste EM-test

Danmarks fodboldlandshold vinder 2-0 mod Bosnien-Hercegovina i den sidste testkamp inden EM-slutrunden.

Andreas Cornelius scorede til 2-0 på et hovedstød efter hjørnespark. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

De får testet betonen på Brøndby Stadion i disse uger.

For knap to uger siden var det tusindvis af Brøndby-fans, der på usynlige kængurustylter fik betonen til at brumme i eufori.

Søndag aften, under blå himmel og skarpe UV-stråler, var tribunerne plastret ind i rød og hvid. 565 dage var passeret siden landsholdet senest spillede foran danske fans, men i dag fik knap 10.000 tilskuere adgang til at sende landsholdet på EM-rov.

Solen havde på forhånd gjort sit for at farve de danske roligans røde, og det var svært at betegne opgøret, der endte 2-0 til Danmark, som andet end et sidste serviceeftersyn inden det bliver alvor mod Finland på lørdag.

Af samme årsag havde Kasper Hjulmand eksperimenteret med startopstillingen, hvor Nicolai Boilesen startede på venstre back, mens Daniel Wass trådte op på midten.

  • I over et år har landsholdet ikke været på banen foran danske fans. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
  • Søndag var det 'velkommen tilbage'. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
1 / 2

Det gav plads til Mathias Jensen, der i kampens første halvleg havde travlt med at dele godteposer ud til Robert Skov og alle andre, der gerne ville have gode arbejdsbetingelser.

Brentford-spilleren dikterede trafikken på midten med så stor autoritet, at han uden tvivl kunne drive det vidt som færdselsbetjent, hvis han en dag savner udfordringer i karrieren på grønsværen.

Bosnien havde, sympatisk, valgt lade holdets største stjerner holde ferie, så for gæsterne så det ud til at blive en lang dag, da Martin Braithwaite efter 17 minutter stangede bolden ind til 1-0 efter et hjørnespark fra Christian Eriksen.

Braithwaite, der lørdag fyldte 30 år, kunne veltilfreds tøffe ud til den ene langside og lade sig hylde af rød-hvide parykker og bøllehatte, inden han i pausen byttede plads med Yussuf Poulsen.

Travl fjerdedommer og skarp Cornelius

Kasper Hjulmand benyttede også pausen til at bytte den danske anfører Simon Kjær med Joachim Andersen, mens Kasper Dolberg på samme vis gav plads til Jonas Wind.

Men selv om der var friske folk i frontkæden, så var det alligevel Jens Stryger Larsen, der hele kampen spillede som var der fløjtet til stort frikvarter, som var tættest på med et hovedstød.

Stryger Larsen formåede som den eneste dansker at have både hæl, tå, hoved og et kikset saksespark på repertoiret. En spilleglæde, som publikum i den grad satte pris på i en anden halvleg, hvor det primært var fjerdedommeren, som var på arbejde.

Mathias Jensen gjorde en glimrende figur på midtbanen for Danmark. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Efter en time var det Christian Eriksens tur til at overlade det anførerbind, som han havde lånt fra Simon Kjær i et kvarters tid. Ind kom Thomas Delaney, mens Kasper Schmeichel som den tredje på kort tid overtog hvervet.

Nul afslutninger på mål havde Bosnien på det tidspunkt haft, så den danske målmand virkede glad for at blive bemærket.

Det samme var tilfældet med Joakim Mæhle, da Kasper Hjulmand bad ham om at gøre sig klar. Mæhle havde kun været på banen i få minutter, da han driblede rundt i det bosniske felt og skaffede det hjørnespark, som kort efter skulle blive til en dansk scoring, da Andreas Cornelius efter 75 minutter steg til vejrs og gjorde det, som han gør bedst.

Kasper Hjulmand havde for første gang i sin tid som landstræner muligheden for at juble med danske fans efter opgøret. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Andreas Cornelius var sågar ved at gentage succesen kort efter, men på trods af at de bosniske gæster ikke længere havde interesse i at forsvare, så blev det kampens sidste scoring, som de mange danskere på lægterne kunne lune sig på i aftensolen.

Men ikke før den ene langside på insisterende vis havde forsøgt at få bølgen til at rulle. Det krævede en markant hårdere indsats, end det gjorde på banen.

Mon ikke begge dele ændrer sig på lørdag, når Finland venter i Parken.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk