Spillere får ny chance på landsholdet: 'De må vise, de er dygtige nok'

Daniel Wass og Risa Durmisi er tilbage på landsholdet efter længere tids fravær.

Når man kigger den nyligt udtagne landsholdstrup igennem, er der et par navne, der springer i øjnene.

Daniel Wass og Riza Durmisi. To velkendte navne, der efter en periode væk fra landsholdet er kommet ind i varmen igen inden de to EM-kvalifikationskampe mod Irland og Georgien i juni.

Landstræner Åge Hareide har lagt stor vægt på at udtage spillere, der har fået meget spilletid i deres respektive klubber.

- Spillere, der har trænet næsten helt op til landsholdssamlingen, er vigtige at få med, fordi de har været aktive og været en del af en trup. Det har været vigtigt for mig at få spillere med, som har været aktive så længe som muligt i maj måned, siger landstræneren.

Gamle kendinge tilbage

Daniel Wass har ikke været en del af det danske landshold siden november 2016.

Nu er den 30-årige midtbanespiller tilbage i truppen, og det kan han tilskrive en god sæson i sin spanske klub Valencia, forklarer Åge Hareide.

- Han har spillet godt for Valencia hele året. Han har sine spidskompetencer på kanten, som midtbane eller som back, hvor han kan komme i position til at slå gode indlæg, og det kan blive vigtigt for os i begge kampe, siger Hareide.

Efter mere end et år væk fra landsholdet er også 25-årige Riza Durmisi, der spiller i italienske S.S. Lazio, blevet udtaget til Hareides trup.

Riza Durmisi var senest i kamp for Danmark i en venskabskamp mod Panama i marts 2018. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Den italienske liga har sidste spillerunde i den kommende weekend, og derfor er Durmisi i kampform helt frem til landsholdssamlingen.

- Han får trænet helt indtil samlingen, og derfor tager vi ham med. Han har været med tidligere, og vi kender hans kvaliteter, siger han.

Der har været en del ’flimmer’ omkring de her spillere i forhold til landsholdet. Er det den helt store forsoning her i juni måned?

- Det er altid sådan med et landshold, at spillere ryger ud af forskellige grunde. I fodbold må man tage muligheden, når den er der. Nu har de fået muligheden for at være tilbage, og så må de bare vise, at de er dygtige nok til at være her, siger Hareide.

Danmark skal møde Irland hjemme i Parken 7. juni.

Hør, hvad landstræner Åge Hareide siger om hjemmebanefordel mod Irland:

Irland har maksimumpoint efter sejre over Gibraltar og Georgien, mens georgierne har lidt nederlag til Schweiz og Irland.

Både Danmark og Gibraltar har kun spillet en enkelt kamp i gruppen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk