Spillerne før EM-skæbnekamp mod Irland: Man skal glemme alt det udenom

Der venter de danske spillere en intens EM-kvalifikationskamp mod gammel kending.

Spillerne skal huske, at det i sidste ende er fodbold. Det handler om at tage det for, hvad det er, mener Thomas Delaney. (Foto: Philip Davali © Scanpix)

Det danske fodboldlandshold afgør selv sin videre EM-skæbne på mandag ude mod Irland. En modstander, som det danske herrelandshold har mødt en del gange tidligere.

Hvis vi skruer tiden to år tilbage til 14. november 2017, var situationen nemlig den samme. Det var dog en retur-playoffkamp i VM-kvalifikationen, men det samme stod på spil for begge mandskaber. Det endte som bekendt lykkeligt med en 5-1-sejr til de danske fodboldherrer.

Denne gang kan de dog nøjes med et uafgjort resultat. Dermed ikke sagt, at danskerne tager til Irland for at spille en kedelig defensiv kamp.

- Det bliver en intens kamp, hvor begge lande har meget at spille for – de kan spille sig selv til en slutrunde. Der er rigtig meget at spille for, så det bliver en spændende og intens kamp, men det bliver sjovt. Vi kan nøjes med uafgjort, men vi tager derover for at vinde kampen, forklarer Christian Eriksen til DR Sporten.

Man skal glemme alt det udenom

Det er som sagt ikke første gang, at Danmark møder Irland i sådan en situation, og især rutinen kan spille ind i sådanne kampe. Det mener midtbanespilleren Thomas Delaney, der var én af de spillere, der gik på banen for to år siden i Irland.

- Sådan en kamp er stressende – og mere end normalt. Der vil være en anden intensitet i kampen og en anden følelse. At have prøvet at spille sådan nogle kampe før, men også at have prøvet at spille ude mod Irland og lykkedes i nogenlunde samme omgivelser kommer til at hjælpe os, uddyber Delaney.

Pione Sisto, Thomas Delaney og Christian Eriksen for to år siden i Irland. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Det er netop i forberedelsen, at danskerne skal finde styrken til at vinde opgøret, tilføjer han.

- Det handler om at glemme alt det udenom. Det handler om at glemme jer (journalisterne, red.), der taler stort om den kamp, siger han og smiler.

- Og så skal man bare huske, at det i sidste ende er fodbold. Men der er mange parametre, man kan blive påvirket af i sidste ende. Det handler om at tage det for, hvad det er. En lille fodboldkamp, siger han og griner og tilføjer til sidst:

- Vi vil meget gerne til EM – og det skal vi også.

Irland har haft fem forsøg på to år

Danmark og Irland har mødt hinanden fem gange siden 2017, hvoraf det er blevet til fire uafgjorte og én dansk sejr. Det giver Danmark en lille overhånd mellem de to nationer, der efterhånden kender hinanden godt.

Dette rejser spørgsmålet, om Irland mon kommer med noget overraskende til opgøret? Dette afviser landstræner Åge Hareide, der heller ikke selv har nogen kaniner med i hatten til opgøret.

Det danske landshold skal være forberedt på alt, mener landstræner Åge Hareide. (Foto: Philip Davali © Scanpix)

- Jeg tror ikke, de kommer med noget nyt. Det er stort set de samme spillere, der har været med hele vejen, siger landstræneren og uddyber om modstanderen.

- Det er et kollektivt stærkt hold, som løber godt for hinanden og er godt organiseret. De er svære at bryde ned. Sidste gang vi spillede playoff, lykkedes vi med næsten alt, og de lykkedes ikke med noget. Sådan kan fodbold være nogle gange. Vi skal være forberedt på alt, og så må vi stole på os selv.

Hvis Danmark skal kvalificere sig til EM, kræver det derfor en større samlet indsats og god forberedelse mod en modstander, som danskerne efterhånden kender aldeles godt.

Danmark møder Irland mandag klokken 20.45. Du kan høre kampen i LIGA på P3 eller på Kanal 5.