Spillerne truer DBU med nye millionkrav

En ny millionkonflikt mellem Dansk Boldspil-Union og Spillerforeningen kan ende i retten.

Christian Eriksen, William Kvist og Simon Kjær har tidligere rettet kritik mod DBU. Nu ulmer en ny konflikt mellem landsholdsspillerne og DBU (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016) (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

En ny millionkonflikt mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen kan ende i retten.

Således oplyser DBU til Ritzau, at Spillerforeningen har varslet en stævning for 2.975.000 plus renter, som ekstra betaling for sponsoraftaler i perioden fra 2004 til 2011, hvor Arla og Dong var sponsorer.

- Jeg mener bestemt ikke, at der er noget at komme efter, siger DBU's direktør, Claus Bretton-Meyer, der ønsker sagen vurderet af en ekstern advokat og revisor samt andre relevante personer.

Spillerforeningens direktør, Mads Øland, bekræfter over for Ritzau, at man har sendt et udkast til stævning, da man føler sig berettiget til et beløb i underkanten af tre millioner kroner.

- Vi har en diskussion om nogle udeståender fra den periode. Der er sendt masser af kommunikation og også et udkast til stævning, siger Mads Øland.

Det er mindre end tre måneder siden, at DBU tabte en voldgiftssag til Spillerforeningen og de danske landsholdsspillere. Ved den lejlighed blev DBU dømt til at skulle betale mere end tre millioner kroner.

- Jeg havde en opfattelse af, at vi fik trukket en streg i sandet med voldgiftssagen, siger Bretton-Meyer.

- Men Spillerforeningen mener ikke, at der har været fuld afregning til spillerpuljen. Det har vi gravet os ned i, og vi kan ikke genkende det. Det blev afregnet for mange år siden, uddyber DBU-direktøren.

I kølvandet på kritik

For to uger siden meldte flere A-landsholdsspillere sig på banen med hård kritik af DBU. Williams Kvist og anfører Simon Kjær følte sig direkte modarbejdet af forbundet.

Kort efter langede Christian Eriksen ud efter DBU, da han mente, at der mangler professionalisme omkring behandling og kost på landsholdet.

Claus Bretton-Meyer vil ikke afvise, at der er et sammentræf.

- Det kan jeg ikke afvise. Vi drøfter lige nu med spillerne sagen om kost og behandling, hvilket vi har gjort længe.

- Derudover er vi midt i forhandlinger om aftaler med U21-landsholdet og kvindelandsholdet, og vi skal genforhandle med A-landsholdet næste år. Jeg skal ikke kunne sige, om der er et sammenfald i det, siger direktøren.

Han undrer sig over Spillerforeningens timing.

- Vi oplever forstyrrende elementer gentagne gange på tidspunkter, hvor vi ønsker fokus på det sportslige og de forestående vigtige landskampe, siger han.

Kan forholdet mellem DBU og landsholdsspillerne holde til endnu en langtrukken sag?

- Jeg oplever, at vi har en god dialog og et godt forhold til spillerne. Derfor har jeg svært ved at se andet end, at det er Spillerforeningen, der har behov for at grave i gamle aftaler fra 20014 til 2011.

- Jeg kan ikke forestille mig, at spillerne har det fokus. Men det er blot min antagelse, siger Claus Bretton-Meyer.

/ritzau/

De seneste års kontroverser mellem DBU og Landsholdet:

  • November 2014:

Claus Bretton-Meyer siger i et interview med Politiken, at ingen er fredet. Det inkluderer også daværende landstræner Morten Olsen, og der opstår en debat om Olsens fremtid.

  • Februar 2015:

DBU inviterer ikke landstræner Morten Olsen til Dansk Fodbold Award. Ifølge DBU er der sket en administrativ fejl.

  • Marts 2015:

DBU og Spillerforeningen præsenterer efter et langstrakt forhandlingsbeløb med mange knaster en ny landsholdsaftale. Den sparer DBU for tre millioner kroner. Det viser sig senere, at DBU taber et tilsvarende beløb i en voldgiftssag.

  • Juni 2015:

Landsholdsanfører Daniel Agger holder en tale efter Danmarks 2-0-sejr over Serbien. Han langer kraftigt ud efter både Claus Bretton-Meyer og DBU-formand Jesper Møller. Kritikken går på DBU's behandling af landstræner Morten Olsen.

  • November 2016:

DBU taber en voldgiftssag og skal betale cirka tre millioner til Spillerforeningen. Sagen opstår som følge af den landsholdsaftale, der blev indgået mellem parterne i marts 2015. Idrættens Højeste Appelinstans under Danmarks Idrætsforbund (DIF) træder til for at få tvisten afgjort.

  • Januar 2017:

Anfører Simon Kjær og William Kvist beskylder dele af bestyrelsestoppen i DBU for at modarbejde landsholdet i bestræbelserne på at nå VM-slutrunden i Rusland. I forlængelse af kritikken langer Christian Eriksen ud efter DBU for dårlig kost og behandlingsmuligheder i forbindelse med landsholdssamlinger.

  • Februar 2017:

DBU og Spillerforeningen er uenige om et beløb på 2.975.000 kroner plus renter, som Spillerforeningen mener, at DBU skylder spillerne som en del af sponsoraftaler med Dong og Arla i perioden 2004-2011. En ny tur i retssystemet truer.

Kilder: Ritzau og Ekstra Bladet

/ritzau/

Facebook
Twitter