Sportsredaktør: DBU på vej mod kollision

Christian Thye-Petersen fra Jyllands-Posten kalder DBU’s irettesættelse af Morten Olsen for en ’klar markering’.

DBU-direktør Claus Bretton-Meyer.

Landstræner Morten Olsen udtrykte d. 2. november i Politiken en undring over, at Dansk Boldspil-Union (DBU) for andet år i træk aflyste ligalandsholdets vintertur.

Samme avis bringer i dag historien om, at DBU-formand Jesper Møller i et internt nyhedsbrev slår fast, at det er uacceptabelt for DBU-ansatte at give deres mening om interne spørgsmål til kende i medierne.

De to sager får Jyllands-Postens sportsredaktør, Christian Thye-Petersen, til at konstatere, at der er problemer med samarbejdet mellem landstræneren og DBU's topledelse.

Kollisionskurs

- Jeg skrev i mandags en klumme med titlen: Kollisionskurs i DBU? Nu er jeg fristet til at fjerne spørgsmålstegnet. Jeg ser første gang det nybrud i DBU, at formand, direktør og landstræner ikke står som en treenighed, fortæller Christian Thye-Petersen til DR Sporten.

Claus Bretton-Meyer startede d. 1. marts i år som ny DBU-direktør og han var for nylig ude med en indirekte melding om, at han ikke vil frede landstræneren.

- Der er her markeret nogle nye ting fra direktion og formand, hvor Claus Bretton-Meyer har været ude og lægge stort pres på Morten Olsen.

- Han har svaret, at det ikke er utænkeligt, at man kan fyre landstræneren. Sådan har man normalt ikke svaret på det spørgsmål i DBU, fortsætter Thye-Petersen.

Olsen banket på plads

Samtidig med Bretton-Meyers tiltrædelse i foråret blev Jesper Møller valgt som ny formand. Og det var Jesper Møller som i det interne nyhedsbrev indskærpede, at man ikke måtte udtale sig kritisk om interne forhold i medierne.

Dette var ifølge Christian Thye-Petersen, der i en årrække har fulgt DBU tæt, en direkte irettesættelse af landstræneren.

- Nu har formand Jesper Møller så været ude at banke Morten Olsen på plads. Jeg tror, at Morten Olsen ser på det som om, at han blot bidrager til debatten i forhold til ligalandsholdets afbrudte tur.

- Der er sendt nogle meget klare signaler fra topledelsen i DBU om, hvem det er som bestemmer. Der er lavet en markering i forhold til landstræneren, som jeg ikke mindes at have oplevet tidligere.

Olsen vil altid kritisere

Morten Olsen ville onsdag ikke umiddlbart komme med sin kommentar til sagen, men nåede alligevel at melde ud, at han 'altid vil kritisere'.

- Jeg forestiller mig, at DBU vil være interesserede i at tone denne her sag ned, så den ikke eskalerer yderligere. De vil nok gerne stoppe kollisionskursen - inden det ender med en kollision, slutter Christian Thye-Petersen.

DR Sporten har forsøgt at få en kommentar til sagen fra DBU-formand Jesper Møller, men han sidder i møde.

Facebook
Twitter