Sprudlende Wass har begravet problemer med Hareide: 'Tror jeg har fortrængt det'

Daniel Wass har haft en forrygende sæson i Valencia, og det har kastet en landsholdsudtagelse af sig.

Landstræner Åge Hareide og Daniel Wass under fodboldlandsholdets træning i Helsingør. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Vand under broen.

Sådan lyder det fra de implicerede parter, når Daniel Wass' genkomst blandt Åge Hareides udvalgte skal forklares.

Wass, der i sidste uge vandt den spanske pokalturnering efter en direkte duel med FC Barcelona, kan nu se frem til at spille Champions League-fodbold fra næste sæson med Valencia. Inden da får danskeren dog med stor sandsynlighed brudt sin landskampstørke, der begyndte helt tilbage i efteråret 2016.

Daniel Wass på banen under venskabskampen Tjekkiet den 15. november 2016. Danskerens seneste landskamp. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Siden har landstræner Åge Hareide ikke sendt bud efter Wass, og man skal ikke mere end præcis ét år tilbage i annalerne, før de interne stridigheder mellem parterne blev luftet i pressen.

I en lang periode var der kun røg, men da Daniel Wass op til VM sidste år tog bladet fra munden, spredte ilden sig godt ind i landsholdslejren, hvor Åge Hareide følte sig nødsaget til at kommentere på kritikken fra Wass.

Ikke et problem længere

Brandslukkeren har dog i den grad været på arbejde mellem begge parter, nu hvor Daniel Wass er tilbage blandt Åge Hareides udvalgte. Der er heller ingen grund til at lede efter gnister, for den 30-årige landsholdsspiller vil hellere glæde sig over at være tilbage.

- Det har ikke påvirket mig på nogen måde, og det synes jeg heller ikke, at jeg har vist. For mig handler det om at se fremad, og det tror jeg også, det gør for Åge.

- Det har ikke krævet så meget samtale mellem os. Jeg er med igen, og det er det, jeg koncentrerer mig om. Jeg ved ikke, hvad der gik galt dengang, det er der nok mange svar på. Det er et par år siden nu, så jeg tror, jeg har fortrængt det. Jeg har bevist, at jeg har lagt det til side, og jeg er utrolig glad og stolt over at være tilbage, siger Daniel Wass.

Daniel Wass glæder sig over at være tilbage i landsholdslejren. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Har store kvaliteter

For Åge Hareide handler udtagelsen af Daniel Wass især om de spidskompetencer, som danskeren kan bringe i spil.

Der har været meget snak om jeres forhold og jeres uoverensstemmelser. Hvad har du at sige til det nu?

- Vi har haft gode spillere, som har leveret godt i en lang periode, og der har ikke været plads til Daniel før nu. Nu har han spillet på et endnu højere niveau, end han gjorde i Celta de Vigo, og vi har brug for hans kompetencer.

- Daniel har haft en god sæson for Valencia, hvor han har spillet mange store kampe. Han har en god indlægsfod, og han kan spille på kant og back. Jeg er glad for, at han er tilbage, og Danmark skal altid forsøge at have de bedste spillere med, siger Åge Hareide.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter