Stolt Lindegaard vil skabe EM-sensation

Målmand Anders Lindegaard var glad for at blive udtaget til EM-truppen som den tredje danske keeper.

Anders Lindegaard har fundet smilet frem igen - trods en lang skadespause kommer han alligevel med til EM. (Foto: © Jens N. Larsen, Scanpix)

Anders Lindegaard har på tre dage overbevist landstrænerteamet om, at han er klar til fodbold-EM i Polen og Ukraine i næste måned.

Manchester United-keeperen har været skadet det meste af året, men nu er han tilbage i fuldt vigør. Lørdag kom Lindegaard med som den 21. spiller i EM-truppen, der må tælle 23 mand.

- Jeg er rigtig glad for at komme med til slutrunden. Det er det, man drømmer om som knægt; at repræsentere Danmark ved en slutrunde, siger Anders Lindegaard til Dansk Boldspil-Unions hjemmeside.

Tidligere har Lindegaard haft for vane at tale med store bogstaver, og den tidligere OB-keeper har da også høje forventninger til Danmarks muligheder ved EM.

- Det giver en særlig stolthed for enhver fodboldspiller. Og jeg glæder mig meget til at kunne bidrage til at rejse til Polen og Ukraine og skabe en sensation, siger Anders Lindegaard fra omklædningsrummet under tribunen på Helsingør Stadion.

28-årige Lindegaard er noteret for fem A-landskampe, og han skiftede sidste sommer fra norske Aalesund til den engelske storklub Manchester United.

I denne sæson har Lindegaard kæmpet med det spanske målmandstalent David de Gea om at være Uniteds førstekeeper. Danskeren var tæt på at etablere sig som Uniteds førstevalg, da han blev skadet i januar.

/ritzau/