Stor kampagne skal sparke homofobi ud af dansk fodbold

Spillerforeningen lancerer ny kampagne mod homofobi, som Mathias "Zanka" Jørgensen bliver ambassadør for.

Simon Kjær (t.v.), Christian Eriksen og de øvrige landsholdsspillere har valgt at donere 667.500 kroner til spillerforeningens kampagne mod homofobi. (Foto: Òlafur Steinar Gestsson © Scanpix)

Spillerforeningen accepterede tirsdag et forligsforslag fra Dansk Boldspil-Union (DBU) omkring manglende betaling til spillerne for gamle sponsoraftaler. Pengene i forliget bliver nu postet i en kampagne mod homofobi.

Landsholdsspillerne har valgt, at de 667.500 kroner, som DBU skal betale, går til den kampagne mod homofobi i dansk fodbold, som de danske fodboldspillere sætter i søen.

Det oplyser Spillerforeningen i en pressemeddelelse.

- Vi skal homofobi til livs. Kort og godt. Det må simpelthen ikke finde sted. Vi anerkender, at der desværre er et problem med homofobi i fodboldverdenen, siger Jeppe Curth, formand i Spillerforeningen.

- Derfor er der også en kæmpe ros herfra til landsholdsspillernes initiativ om at bidrage til en spillerdrevet kampagne, der uden tvivl vil gøre en forskel.

Regnbuefarvede anførerbind og snørebånd

Mathias "Zanka" Jørgensen, som tidligere har ytret sig omkring problemer med homofobi i dansk fodbold, bliver ambassadør for kampagnen.

- Det er vigtigt for mig, at vi gør en reel forskel imod homofobi. Der skal være noget vægt bag, og det er der også, når vi alle står sammen i kampen, siger Mathias Zanka Jørgensen.

Som en del af kampagnen vil spillere have regnbuefarvede snørebånd i fodboldstøvlerne, og anførerne vil bære regnbuefarvede anførerbind.

Derudover indeholder kampagnen også en række andre tiltag.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk