Thomas Delaney er 'stadig meget ekstatisk' efter sommerskiftet til Sevilla

Den danske fodboldlandsholdsspiller Thomas Delaney skiftede i sommer fra Dortmund til Sevilla.

Thomas Delaney skiftede til spanske Sevilla i sommer. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Den danske fodboldlandsholdsspiller Thomas Delaney brugte ikke kun sin sommer på at underholde, samle nationen om landsholdet og spille EM.

Han rykkede også sydpå. Fra Dortmund og Bundesligaen til Sevilla og La Liga.

Efter fire og et halvt år i Tyskland, først halvandet i Werder Bremen, siden i Dortmund, var tiden kommet til noget andet for den danske midtbanespiller.

- Jeg har kun positive oplevelser indtil videre. Det er en stor klub, der gerne vil præstere internationalt og nationalt, så jeg er stadig meget ekstatisk.

- Det er et fantastisk land og en fantastisk by, siger Thomas Delaney.

Thomas Delaney sætter ord på skiftet fra Dortmund til Sevilla:

Men et skifte bringer også udfordringer med sig.

Ikke nok med, at han og familien skal finde sig til rette i et nyt land, så skal Thomas Delaney også finde sin plads på banen i en ny liga, der har sine egne særpræg og forskelle sammenlignet med Bundesligaen, som han kommer fra.

- Den spanske er en teknisk liga, men jeg har jo ikke mødt de store hold endnu, men niveaumæssigt ser jeg det som ret lige med Tyskland. Det er en anden måde, der bliver spillet fodbold på, siger Thomas Delaney.

  • Thomas Delaney blev præsenteret i Sevilla den 27. august. (Foto: Marcelo Del Pozo © Ritzau Scanpix)
  • Han skiftede til den spanske klub efter tre sæsoner hos Dortmund. (Foto: Marcelo Del Pozo © Ritzau Scanpix)
1 / 2

Netop skiftet til en anden liga kan give udfordringer, for Thomas Delaney passede med sin spillestil som fod i hose til Bundesligaen, vurderer DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul.

- Thomas Delaney var fra start et super match til Bundesligaen i først Werder Bremen og senere Dortmund.

- Nu har han givet sig selv en ny udfordring i en anden liga med en anden spillestil og en form for fodbold, der ofte er mere teknisk præget. Det vil kunne udvikle og presse ham endnu mere, hvilket i sidste ende også kan vise sig gavnligt for landsholdet, siger Andreas Kraul.

Hovedpersonen selv er enig i vurderingen af forskellene på de to ligaer.

- I Tyskland er det mere ”tjubang”-fodbold. Meget frem og tilbage, mens det i Spanien måske er langsommere og mere teknisk, siger Thomas Delaney.

Selvom alderen er passeret 30 år, og Thomas Delaney derfor ikke er helt ung i fodboldregi længere, så er det ikke for sent til at udvikle sig endnu mere.

- Langt de fleste fodboldspillere kan sagtens udvikle sig som typer selv sent i karrieren.

- Se bare, hvor mange der er endt på helt andre positioner, end hvor de indledte karrieren. Det samme kan sagtens gælde Delaney, der måske kan udnytte sit overblik og bruge sine lederevner på midtbanen i Sevilla og spansk fodbold, siger Andreas Kraul.

I Sevilla er Thomas Delaney kommet til en klub, der ligesom Dortmund, er med i klubfodboldens fineste turnering, Champions League, og han ser derfor ikke den store forskel på de to klubbers niveau.

- Sevilla er ret lig Dortmund i forhold til, hvad der forventes af spillerne. I Sevilla spiller man med hjertet, og det er også sådan, jeg godt kan lide at spille fodbold, siger Thomas Delaney.

Thomas Delaney er en del af den danske landsholdstrup, der skal forsøge at sikre VM-kvalifikation. Landsholdet spiller to kampe mod henholdsvis Moldova og Østrig lørdag den 9. oktober og den efterfølgende tirsdag.

FacebookTwitter