Thomas Delaney topper Bundesligaen: 'Det havde jeg ikke regnet med'

Thomas Delaney og Borussia Dortmund fører lige nu Bundesligaen og henrykker med offensivt spil. En situation, der overrasker den danske landsholdsspiller.

Thomas Delaney og Borussia Dortmund har fået en fantastisk start på Bundesligaen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Der er ikke noget at sige til, hvis Thomas Delaney skyder brystet længere frem end de fleste i den danske landsholdslejr i disse dage.

Midtbaneslideren er lige nu samlet sammen med resten af landsholdet forud for de to Nations League kampe mod Irland og Wales. Her kan Delaney passende gå og fortælle kollegaerne om den flotte sæson, han har gang i med sin tyske klub Borussia Dortmund.

Lige nu fører holdet nemlig Bundesligaen som ubesejrede med fire point ned til nærmeste forfølger og hele syv point ned til mægtige Bayern München.

- Vi har været rigtig dygtige. Det må vi være ærlige at sige.

- Men vi har også haft det fornødne held i nogle kampe, hvor vi får vendt nederlag til sejre. Det går rigtig godt, og der er en rigtig god stemning, siger Thomas Delaney.

Den rette hylde

Det er dog ikke kun klubbens resultater, der imponerer. Spillet på banen har ligeledes vakt opsigt, da Dortmund lige nu høvler masser af bolde i kassen med flot offensivt spil, på trods af at holdet jævnligt indeholder adskillige unge spillere.

Midt i det hele står danske Delaney, der på kort tid har formået at spille sig ind som en vigtig brik på Dortmunds midtbane siden skiftet fra Werder Bremen henover sommeren.

Den tidligere FCK-spiller nyder da også at være en essentiel del af et hold, der lige nu henrykker store dele af Fodboldeuropa.

Føler du, at du er landet på rette hylde?

- Ja, det gør jeg. Havde du spurgt mig for to år siden i København, om jeg havde været her nu, så havde jeg nok grint lidt, men det føler jeg. Også fordi jeg savnede noget i min tid i Bremen.

- Det var et fantastisk sted at være, men jeg savnede ligesom forventningen om, at man skal vinde hver gang, i stedet for at gå og kigge på kampprogrammet og tænke hvornår og mod hvem skal vi vinde. I Dortmund tænker vi på, hvem der skal slå os. Det er lidt det, jeg er vokset op med, uden på nogen måde at sammenligne Dortmund med FCK og Superligaen.

Mulige mestre

Dortmunds flotte sæsonstart har naturligvis sat gang i snakken om, hvorvidt klubben i år kan bryde det monopol som Bayern München har haft på Bundesligatitlen de sidste seks år.

Sidst end anden klub end Bayern München blev mester var det netop Die Schwarzgelben fra Borussia Dortmund, der vandt i sæsonen 2011/2012. Og så sent som i weekenden pustede holdet selv til ilden og snakken ved at besejre netop Bayern med 3-2 på hjemmebane.

Men på trods af at klubben topper den tyske liga som ubesejrede efter 11 kampe, er det alt for tidligt at snakke om mesterskab, mener Thomas Delaney.

- Jeg havde nok ikke regnet med, at vi ville starte så godt. Selvfølgelig giver det nogle drømme. Jeg tror da ikke, at der er nogle spillere i klubben, der ikke har som mål, at vi skal vinde ligaen på sigt.

- Men det er ikke en skuffelse, hvis vi ikke gør det, fordi klubben er i gang med at bygge noget nyt op. Der er ny træner, nye spillere, der er noget organisatorisk, der er blevet lavet om. At det så går helt fantastisk lige nu, det skal vi jo bare prøve at bygge videre på.

Lykønskning fra Højbjerg

En der dog ikke tøver med at kalde Dortmund og Delaney for mesterskabskandidater er landsholdskollegaen Pierre Emile Højbjerg. Han har selv en fortid i Tyskland hos Borussia Dortmunds store rivaler Bayern München, og han følger stadig Bundesligaen tæt.

- Det er jo vildt imponerende, det de laver, og at de bare har fortsat deres gode start.

- Nogle år har der været hold, som er startet godt, og så er de faldet fra efterfølgende, hvor Bayern München ligesom har kvast dem i løbet af sæsonen. Det ser dog ud til, at Dortmund virkelig holder fast, og jeg sagde faktisk tillykke med mesterskabet til Thomas, da vi mødte ind i landsholdslejren i forgårs, siger en storsmilende Højbjerg.

Hvad sagde Thomas Delaney så, da du sagde tillykke med mesterskabet?

- Der var lidt sådan et akavet grin, men jeg ved godt, at de går efter det hundrede procent i Dortmund, og det skal de også.

På trods af den fine lykønskning, så tager Thomas Delaney dog midtbanekollegaens fremtids forudsigelse med ophøjet ro.

- Jeg røstede bare lidt på hovedet, da han sagde det, griner han.

Inden Delaney kan rette fokus tilbage mod Borussia Dortmund og Bundesligaen, så venter der lige nogle landskampe for Danmark i Nations League.

Første test er på fredag, når landsholdet på udebane møder Wales.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter