Tilfreds Dolberg efter svær sæson: 'Dejligt at gå på ferie med to mål'

Kasper Dolberg glæder sig over sine første landskampsmål i Parken og en god sæsonafslutning.

Det georgiske forsvar havde ikke styr på Kasper Dolberg i 5-1-sejren. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Kasper Dolberg startede for en sjælden gangs skyld inde for A-landsholdet og kvitterede med to mål i Danmarks 5-1-sejr over Georgien.

EM-kvalifikationskampen dannede dermed rammen om Ajax-angriberens første scoringer i Parken, og han kom dermed op på 3 mål i 13 landskampe.

Samtidig gav opgøret mandag aften Dolberg et kærkomment punktum på en lidt svingende sæson for sin hollandske klub Ajax.

- Det var sådan, jeg rigtig gerne vil slutte sæsonen af. Det har været lidt op og ned for mig personligt i denne sæson, så det er dejligt at gå på ferie med to mål, siger Kasper Dolberg til DR Sporten.

Tager intet for givet

Angriberen scorede sit første mål efter 13 minutter, men selvom det var Ajax-spillerens første mål nogensinde i Parken, så prøvede at han at bevare fokus på kampen.

- Det gjorde mig da glad, at jeg scorede, men det var forholdsvist tidligt i kampen, så det var slet ikke afgjort endnu. Men lige idet man scorer, er man selvfølgelig glad.

Kasper Dolberg bliver tiljublet efter sin anden scoring mod Georgien. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Dolberg var generelt synlig i feltet og havde flere gode afslutninger ud over de to, han scorede på. Noget decideret landsholdsgennembrud vil han dog ikke kalde det.

- Det er da klart, at det er en skridt på vejen. Det er kun et plus, at jeg fik scoret i dag, men der et stykke vej endnu. Jeg tror ikke, jeg starter inde de næste 50 landskampe på grund af denne kamp.

Dolbergs seneste - og eneste anden scoring på A-landsholdet - faldt i 2017 ude mod Kasakhstan.

Startede med en helt særlig debutant

I 10 af sine 13 A-landskampe er han startet på bænken, men her til aften var han blandt de 11 startende – og det var han faktisk sammen med en helt særlig spiller.

FC Københavns Robert Skov fik nemlig debut for Danmark, og det er en spiller, som Dolberg kender utroligt godt fra deres fælles tid som spillere i fodboldklubben Silkeborg.

- Det var dejligt at få at vide, at han også skulle starte. Det er fedt – det er meget stort. Jeg tænkte også over det et par gange i løbet af kampen og fik lidt øjenkontakt. Det var meget specielt.

Robert Skov blev skiftet ud i sin debutkamp efter en times tid. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Også for Robert Skov havde det været en meget speciel oplevelse.

- Det er unikt, for jeg tror ikke, der var nogen af os, der havde regnet med, at vi skulle stå her i dag i startelleveren for landsholdet. Vi har kendt hinanden i rigtig mange år, så at se Kasper score to mål i dag gør mig rigtig glad. Det er super fedt, og vi nyder det begge to.

Samtidig var Superliga-topscoreren fra den netop overståede sæson også meget stolt af sin landsholdsdebut.

- Det var super dejligt. Det vigtigste var en sejr efter resultatet mod Irland. Men at få debut er kæmpestort – det har jeg sgu drømt om, lige siden jeg var helt lille, siger Robert Skov.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk