Tilfredse vikarer slutter landsholdskarrieren: 'Perfekt' og 'bedst for alle'

Christian Offenberg og Kasper Kempel glæder sig over, at de 'rigtige' landsholdsspillere er tilbage.

Christian Offenberg og Kasper Kempel har det helt fint med, at deres landsholdskarriere nu med al sandsynlighed er slut. (Foto: © Ronald Zak, Scanpix)

Den danske fodboldkonflikt har torsdag aften fundet en midlertidig løsning i form af en forlængelse af den gamle aftale, så den løber frem til 30. september.

Dermed er det Christian Eriksen, Kasper Schmeichel og Simon Kjær, der løber på banen til kampen mod Wales på søndag.

Ikke Christoffer Haagh, Kasper Kempel eller Christian Offenberg. Vikarerne, der rejste til Slovakiet for at spille landskamp i skyggen af konflikten, må nok se deres karriere i rødt og hvidt finde en brat afslutning.

Ikke at det for alvor piner angriberen Christian Offenberg, der til daglig spiller for Avarta i 2. division. Tværtimod.

- Det er perfekt. Det er sådan, det skal være. Så er dansk fodbold reddet, så det er en dejlig nyhed.

Hektiske dage

Kasper Kempel lever en lige så anonym tilværelse som midtbanespiller i Skovshoved. Han glæder sig også over udviklingen.

- Det er godt for dansk fodbold, at der er kommet enighed, så vi kan få sendt det rigtige landshold på banen og forhåbentligt kvalificere os til EM. Det er bedst for alle, at vi ikke behøver at hjælpe mere.

At de seneste dage har været hektiske for Christian Offenberg er en underdrivelse. Fra Espelundens Idrætsanlæg i Rødovre søndag aften til centrum af dansk fodbolds mest bitre kontrovers tirsdag formiddag.

- Det er gået stærkt, men det har været den fedeste oplevelse, og jeg ville ikke være foruden. Jeg er 30 år og har ikke haft noget med konflikten at gøre, så at sige nej til sådan en oplevelse – særligt i min alder – ville efter mening være helt hjernedødt, siger han.

Landsholdstrøje i glas og ramme

På søndag er de formentlig tilbage i startopstillingen for deres klubber langt fra mediernes spotlys, når det bliver hverdag i 2. division igen.

Ikke at det fjerner glæden ved landsholdsfodbold, at de er tilbage i rollen som passive tv-seere.

- Jeg skal se fodbold på søndag, selvfølgelig skal jeg det. Jeg kommer ikke til at hænge med skuffen over, at jeg ikke skal spille igen. Debut på landsholdet og debut som anfører. Det ved jeg ikke, om der er mange andre, der har prøvet, siger Christian Offenberg.

Det samme gør sig gældende for Kasper Kempel, der sørger for, at han i fremtiden får en daglig påmindelse om sin tid på A-landsholdet.

- Nej, jeg ærgrer mig ikke. Det var en drengedrøm, der gik i opfyldelse i går, og den slags vil man jo gerne have opfyldt så mange gange, som man kan. Men det er klart det bedste, at det bliver landsholdet, som spiller søndag.

- Landsholdstrøjen skal i glas og ramme og op på væggen, og så skal den hænge der som et flot minde, siger han.

DBU har meddelt, at truppen til kampen mod Wales vil blive udtaget fredag over middag.