Tør Eriksen driller Jon Dahl: Scorede han ikke kun med indersiden?

Christian Eriksen har muligheden for at overhale Jon Dahl Tomassons måltotal i kvalifikationskampe mod Irland.

Christian Eriksen er suveræn dansk topscorer i VM-kvalifikationen, hvor han har fået nettet til at blafre hele otte gange.

Sidst, en dansker scorede så mange mål i en kvalifikation, var i kvalifikationen til EM i 2008, hvor den daværende landsholdsangriber og nuværende danske assistenttræner, Jon Dahl Tomasson, nåede op på samme total.

Men med to VM-playoffkampe i hånden kan Christian Eriksen (måske?) overhale manden, der står noteret for flest mål i den danske landsholdstrøje.

- Nu er det jo gået videre til playoff, så det tæller vel ikke mere? Men hvis jeg scorer, så får han nok lige et lille skulderklap. Så må han jo komme i gang igen, siger Eriksen med et smil og fortsætter uimponeret om kvaliteten af Tomassons mål.

- Det er også med indersiden, han har scoret alle sine mål. Det er jo bare tap-ins.

Win-win-situation

Om playoffkampene tæller i det samlede regnskab, er hverken Jon Dahl Tomasson eller Christian Eriksen helt sikker på.

Men vurderet ud fra Tomassons svar på spørgsmålet, om det vil gå ham på, hvis Eriksen overhaler ham, giver svaret en indikation.

- Det vil da irritere mig ualmindeligt meget, siger Tomasson grinende.

- Men på den anden side kommer vi nok til slutrunden, hvis han scorer, så det går jo nok. Og så må han da gerne give mig lidt røg.

I forhold til Eriksens kritik af det æstetiske i Tomssons mål, må landsholdsassistenten også bøje sig.

- Ja, det har han nok ret i. Han laver alle de rigtige mål.

Om Eriksen overhaler Jon Dahl Tomasson allerede på lørdag, kan man se på Kanal 5 eller høre i LIGA på P3. Kampen mod Irland starter kl. 20.45.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk