Tomasson bliver assistent-landstræner: Et drømmejob

Jon Dahl Tomasson kalder sig selv krævende, og han fortæller, at der nu skal trænes inderside-afslutninger.

Jon Dahl Tomasson fortsætter sin karriere på landsholdet. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Jon Dahl Tomasson bliver ny assistenttræner for det danske fodboldlandshold. Det bekræfter DBU, og hovedpersonen selv fortæller i en video på dbu.dk, at jobbet som assistent på landsholdet er et drømmejob.

- For mig er det et drømmejob, det at kunne give noget tilbage til Danmark. Jeg har været en del af landsholdet i mange år - det at kunne give noget tilbage som træner er fedt og specielt, siger Jon Dahl Tomasson.

Mest scorende

Jon Dahl Tomasson har spillet 112 A-landskampe fra 1997 til 2010. Han har scoret 52 mål og er dermed den mest scorende for landsholdet sammen med Poul "Tist" Nielsen.

Og er der noget, der har kendetegnet Tomasson på landsholdet, er det hans vindermentalitet.

- Det, der kendetegner mig, er først og fremmest en vindermentalitet, siger Jon Dahl Tomasson og fortsætter:

- Jeg er krævende for mine omgivelser og mig selv. Jeg er utrolig flittig, og jeg elsker offensiv fodbold, siger han.

Men landsholdets nye assistenttræner ved også godt, at han vil blive fulgt tæt fra alle de danske fodboldfans.

- Der er mange landstrænere i Danmark, og det gør det lidt interessant. Vi har jo fem millioner landstrænere, hvilket jeg synes er rigtig spændende. Vi har mange meninger om det, og det skal vi altid have, for det gør fodbold interessant. Vi skal snakke, vi skal diskutere, og vi skal vinde kampe, siger han.

Og tilføjer med et smil, at der er en bestemt ting angriberne skal træne på landsholdet:

- Inderside-afslutninger.

Tiltræder i juni

Efter sin aktive karriere har han taget en træneruddannelse i Danmark, været assistenttræner i Excelsior og Vitesse Arnhem og cheftræner i Roda og Exclsior.

Jon Dahl Tomassons første opgave bliver landsholdets samling i marts måned, hvor Danmark møder Island og Skotland. Men han tiltræder først på fuldtid 1. juni på en toårig kontrakt, når hans sæson med Vitesse Arnhem, hvor han i øjeblikket fungerer som assistenttræner, stopper, skriver DBU.