Total fiasko: Danmark smider sikker føring og taber 3-2 mod Kasakhstan

Danmarks fodboldlandshold tabte søndag 3-2 mod Kasakhstan.

Simon Kjær og resten af det danske fodboldlandshold kom ned på jorden med 3-2-nederlaget mod Kasakhstan (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

Det lignede i lang tid en sikker sejr og endnu et Rasmus Højlund-show.

Men selvom det danske fodboldlandshold var foran 2-0 ved pausen på to scoringer af den nye danske angrebskomet, smed de det hele overbords i søndagens EM-kvalifikationskamp mod Kasakhstan.

I anden halvleg kollapsede landsholdet nemlig fuldstændig, da de lukkede tre mål ind og tabte 3-2 mod kasakherne.

Fra kampens startfløjt var det ellers Danmark – og i særdeleshed Rasmus Højlund - der tog teten.

For allerede efter tre minutters spil var han tæt på at komme på tavlen.

Efter et par vævre driblinger sendte Jonas Wind bolden på tværs og ind i kasakhernes lille felt. Her kom en fremadstormende Rasmus Højlund glidende, og kun centimer holdt ham fra at komme på tavlen.

En lille smagsprøve på, hvad kasakherne kunne vente sig.

Små ti minutter efter var den 20-årige angriber fra Atalanta med en fræk helaflevering tæt på at sætte Joakim Mæhle op til en 1-0-føring. Men også her blev det ved lige ved og næsten.

Det gjorde det dog ikke efter 20 minutters spil.

Her blev Rasmus Højlund sendt i dybden og på en 50meters løbetur mod en kasakhisk forsvarsspiller, hvis odds i den duel ikke virkede alt for lovende. Svært havde den hurtige danske angriber da heller ikke ved at løbe fra sin direkte modspiller, og da han få sekunder efter stod alene over for målvogteren, viste han yderligere prøver på talenten.

På den mest elegante, næsten flabede vis, lobbede han nemlig kuglen over målvogteren og ind i målnettet.

1-0, og et dansk hold på kurs mod sejr.

Rasmus Højlund fortsatte de fine takter i første halvleg mod kasakherne (Foto: © PAVEL MIKHEYEV, Ritzau Scanpix)

Og skulle den kurs ikke være klar for alle, der havde fundet vej til Astana Arena, blev den det i kampens 35. minut.

Efter et lidt rodet opspil sendte Mikkel Damsgaard en afslutning lige på den kasakhiske målvogter, der med en lidt uelegant redning sendte en returbold lige ud i feltet igen.

Her stod – man kan næsten gætte sig til det – Rasmus Højlund.

Den brandvarme danske angriber stod præcis, hvor han skulle og med en resolut afslutning sendte han bolden i kassen til 2-0.

Kollaps i anden halvleg

De danske chancer lod dog vente på sig efter Rasmus Højlunds anden scoring, og i begyndelsen af anden halvleg var det faktisk også Kasakherne, der viste bedst takter.

Helt farligt blev det aldrig, men koncentrationen og angrebsiveren var ikke ikke den samme hos de danske spillere, som den var i første halvleg.

Efter en lille times spil måtte Kasper Schmeichel derfor også vise, at han ikke har glemt at tage med hænder, da kasakherne efter flot opspil sendte en udmærket afslutning mod mål.

Tilfreds så den 36-årige danske målvogter bestemt heller ikke ud, efter han var tvunget til at diske op med en redning.

Kort efter tog Kasper Hjulmand så også affære, da han med tre udskiftninger på én gang sendte Philip Billing, Mohammed Daramy og Jens Stryger Larsen på banen.

Friske stænger på kunstgræsset i Kasakhstan – og nok også en forhåbning om, at det kunne smitte af på de øvrige spillere.

Tempoet var dog stadig langt fra, hvad det var i første halvleg, og kasakherne kunne derfor fortsætte presset mod det danske mål. Og efter 69 minutters spil var kasakherne så også uhyre tæt på at komme på måltavlen, da de efter et par vævre kombinationer sendte en kvalificeret afslutning mod mål.

På den danske målstreg var Kasper Schmeichel dog vaks ved havelågen, og med en vaskeægte sprællemandsredning holdt han modstanderen fra fadet.

Blot to minutter senere var den dog gal i danskernes ende igen. Et hjørnespark blev sendt lige ind på skulderen af Jonas Wind, der i sin iver efter at forsvare ikke fik pandet den ud af kommunen. Men skulderen ramte den altså, og så pegede dommeren på pletten.

Frustrationen strålede ud af ham, og bedre blev det ikke af, at kasakhiske Bakhtiyor Zaynutdinov på straffesparket var sikkerheden selv.

2-1 - og så kunne kasakherne lugte blod.

Det gjaldt især anfører Askhat Tagybergen, der efter 86 minutters spil sendte et vaskeægte projektil afsted mod Kasper Schmeichels mål. Fra 25 meters afstand hamrede han bolden afsted, og selvom den danske målvogter strakte sig så godt, som han kunne, var der intet at stille op. 2-2, og så lurede nedturen lige rundt om hjørnet.

Mens danskerne tabte kæben, jublede kasakherne som gale. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

Den blev så gjort total, da bolden få minutter senere igen lå i det danske målnet.

Umakeret og uden de store kvaler kunne kasakhiske Abat Aymbetov efter 89 minutters spil stige til vejrs på indlæg og heade bolden i kassen til 3-2.

Lamslåede, nærmest uforstående stod danskerne herefter og viftede med armene, mens de kasakhiske spillere jublede, som havde de vundet et større mesterskab.

Og selvom det danske landshold febrilsk forsøgte at jagte en udligning herefter, lykkedes det ikke, og derfor må de tage hjem fra Kasakhstan med et 3-2-nederlag i bagagen - og nok også med mundvigen hængende nedad.